Praha Jeruzalém

Palestinský farmář z vesnice Thill utrpěl zranění hlavy po zásahu kamenem hozeným izraelskými osadníky. Muž byl převezen do nemocnice v Nábulusu.
Podle palestinských zpráv tábořilo 6 osadníků z nelegální osady Havan Gilad na kopci blízko vesnice Thill a narušovali sklizeň oliv házením kamenů směrem na farmáře. Podle očitých svědků házeli kameny, mávali zbraní a slovně farmáře napadali
Organizace „Rabíni pro lidská práva“ již podala oznámení na policii, která zahájila pátrání po podezřelých. Policie na místo dorazila po třiceti minutách to už ale narušitelé stačili uprchnout.
V úterý vydal velitel centrálního velitelství, generálmajor Gadi Šamni, příkaz platící pro osadníky z Tapuach a Jitzchar, podle kterého nesmějí tři měsíce vstupovat do této oblasti. Příkaz byl vydán poté co se centrální velitelství dozvědělo o úmyslech osadníků narušovat sklizeň oliv.
Proti osadníkům, kteří narušují sklizeň oliv, vystoupil i ministr zemědělství, Šalom Simhon.

Severovýchodně od města Ramalláh bylo naopak izraelské auto terčem útoku Palestinců. Palestinci házeli na automobil kameny. Nebylo hlášeno žádné zranění, automobil byl ale poničen.

16.10.2007 00:00 2