Praha Jeruzalém

[IMG R 10201]Desítky izraelských Arabů se ve středu večer účastnily shromáždění za propuštění unesených izraelských vojáků Gilada Šalita, Eldada Regeva a Ehuda Goldwassera, které se konalo ve vesnici Kfar Kassem. Čestnými hosty byl poslanec za stranu Ra′am – Ta′al, Ibrahim Sarsur a otec Gilada Šalita, Noam.
Noam Šalit vyzval Giladovi únosce, aby jednali jako lidské bytosti a jeho syna propustili. Zdůraznil, že byl jeho syn unesen v okamžiku, kdy bránil hranici a ne při akci na nepřátelském území.
Desítky Arabů z celé země přijely na shromáždění, které začalo emotivním setkáním arabské rodiny z Kfar Kassem, která darovala orgány svého zesnulého rodinného příslušníka a rodiny čtyřletého chlapce z Kiryat Aarba, jehož život byl díky dárování orgánů zachráněn.
Jeden z organizátorů shromáždění, Malek Faraj, řekl, že hodlá jet s Noamem Šalitem do Gazy a setkat se s vůdcem Hamásu, Ismailem Haníjou. Doufá, že nikdo toto setkání nepřekazí. Obvinil také politiky, že nedělají pro Šalitovo propuštění dost.
Podle Faraje odlétá  poslanec Sarsur ve čtvrtek do Turecka, aby se kvůli uneseným vojákům setkal s vládními představiteli.

[IMG R 10080][IMG L 10079]

15.11.2007 00:00 8