Praha Jeruzalém

Odehrála se tento týden v Annapolis schůzka na vysoké úrovni mezi Izraelem a Sýrií? Kuvajstké noviny al-Džarída informovaly, že záležitosti Palestinců nemusely být tím jediným, co Izrael sledoval. Tvrdí totiž, že se izraelský ministr obrany, Ehud Barak, setkal se zástupcem syrského ministra zahraničí, Fajsálem Mekdadem. Ke schůzce mělo dojít v utajení v jednom nejmenovaném hotelu ve Washingtonu. Žádné další informace o utajované schůzce zveřejněny nebyly. Schůzka nebyla žádnými oficiálními zdroji potvrzena.
List dále tvrdí, že se izraelský premiér Olmert  snažil zorganizovat setkání se saudskorabským ministrem zahraničí, Saudem al-Fajsálem, ale byl opakovaně odmítnut. Al-Fajsál prý během summitu na chodbě neočekávaně narazil na Ehuda Baraka. Odvrátil prý ale pohled a rychle místo opustil.
Podle zprávy kuvajstkých novin byla také na poslední chvíli odvrácena diplomatická krize. Libanonský ministr zahraničí, Tarek Mitri, prý pohrozil odchodem z konference poté, co odmítl sedět vedlě Mekdada (Sýrie), aby to nevypadalo, že je Libanon závislý na Sýrii. Rychlá americká intervence a předělání zasedacího pořádku zabránilo zhroršení situace.

30.11.2007 00:00