Praha Jeruzalém

Tréninkové centrum izraelské armády v Tze′elim se možná již brzy stane tréninkovým centrem i pro zahraniční armády. Již před několika týdny si místo začali prohlížet zástupci zahraničních armád a zájem je prý velký.
Tréninkový prostor v Tze′elim je centrum pro výcvik boje ve městě a tvoří ho stovky staveb včetně audio systému, který simuluje zvuky lidí, dělostřelectva, explozí a vrtulníků. Simuluje také útočící nepřátelskou armádu a mnoho dalšho.
Major Tal Lazarus vidí v tomto výcvikovém centru velký finanční potenciál a proto došlo k rozhodnutí toto místo pronajímat. Podle něj zde mohou být cvičeny jak malé jednotky, tak i celé divize během delšího časového rámce. Vše prý záleží jen na penězích. Zájem o výcvik boje ve městě je prý téměř ve všech zemích, některé země by centrum chtěly využít k výcviku svých jednotek pro boj se zločinem.
Příští měsíc bude divize pro zahraniční výcvik pořádat první mezinárdní kurz vojenské psychologie. Zástupci ze 14zemí zde obdrží instrukce o tom, jak mají připravit jednotky na rozsáhlou vojenskou operaci a co by měli dělat s vojáky po skončení operace.

19.11.2007 00:00 3