Praha Jeruzalém

[IMG R 10173]Předseda Strany práce, Ehud Barak, v pátek obvinil opozičního vůdce Benjamina Netnajahua z finanční tísně milionů Izraelců.

„V socioekonomické sféře udělal několik dobrých věcí, ale kroky které podnikl zničily izraelskou společnost a přivedly miliony občanů na pokraj chudoby. Jen my víme, jak kombinovat moderní ekonomii se sociální solidaritou,“ řekl Barak na konferenci mládežnické organizace přidružené ke Straně práce.

Ministr obrany představil také stranické plány do budoucna: „Mladí, penzisté a imigranti – musíme dosáhnout na tyto tři skupiny, abychom opět získali kontrolu nad zemí. Účast mladých lidí garantuje, že budoucnost země leží na nás. Musíme opět dosáhnout k mladým po celé zemi a přivést je zpět. Aby se nám to povedlo, musejí mladí lidé slyšet nové názory o tom, kam by země měla směřovat.“

Barak se kromě kritiky Netanjahua opřel i do Ehuda Olmerta, když zmínil korupční skandály jeho strany.
Na konferenci promluvil také poslanec Ophir Pines, který řekl, že společnost ve skutečnosti nemá ráda Netanjahua a neváží si ho. Nevidí prý ale jinou alternativu. Úkolem Strany práce prý proto je vytvořit alternativu, aby lidé měli koho volit.

29.12.2007 00:00 2