Praha Jeruzalém

[IMG R 10116]Hamás sice v oficiálních médiích vydal prohlášení odsuzující muslimy, kteří perzekuují křesťany, křesťané však stále žijí ve strachu, protože Hamás nezatkl jediného člověka, který by za perzekucí křesťanů stál.
„Věříme tomu, že jsou tu elementy, které chtějí vyštvat křesťany z Gazy. Byli jsme za vládou, ale nedošlo k odpovědi,“ řekl jeden z křesťanů, který si ze strachu nepřál zveřejnit své jméno.

Minulý týden se ozbrojenci pokusili unést Nabila Fuada Ajada, když odcházel z práce v místním baptistickém kostele. Podařilo se mu ale za pomoci místních obchodníků utéct. Ajadův bratranec ale takové štěstí neměl, když byl tento úředník Biblické společnosti veřejně popraven, údajně za svědectví o místních muslimech. Později se zjistilo, že vůdce skupiny, která ho zabila, byl vysoký bezpečnostní představitel Hamásu.
Hamás se snaží na mezinárodní scéně ukázat umírněnější tvář. Spřátelené skupiny v Gaze ale otevřeně přiznávají, že chtějí buď přinutit nemuslimy podřídit se islámskému právu nebo konvertovat.

16.12.2007 00:00 6