Praha Jeruzalém

Izraelci a Palestinská samospráva se sice sešli v Annapolis a dohodli se, že v prosinci začnou jednat o mírové dohodě, Islámský džihád v Gaze ale zintenzivnil výcvik a za pomoci kradené izraelské munice trénuje útoky na izraelské vojenské základny a únosy vojáků.

Překlad videa:

Abu Hamsa (mluvčí vojenského křídla Islámského džihádu, Brigád Al Kuds):
Rakety, které střílíme na sionistické oblasti, Sderot a Aškelon a oblasti jihovýchodně od Gazy, jsou zaměřené na vyhnání nepřítele z každého centimetru milované palestinské země.

Islámský dřihád v Gaze společně s dalšími teroristickými skupinami denně pálí rakety Kassám a minometné granáty na Izrael. Teroristická orgaizace získává finanční podporu nejen z Íránu, ale také z Damašku. Nyní cvičí útoky na základny izraelské armády a zajímání vojáků. Zde teroristé předvádějí útok na izraelskou základnu a zajetí vojáků. Obrázky hovoří samy za sebe.

Bůh je veliký, Bůh je veliký.“

Zatímco inkoust na spoječném prohlášení z Annapolis sotva zaschl, Islámský džihád zintenzivnil svůj vojenský výcvik. Izrael v jejích očích zůstává nepřítelem a okupovaná země musí být navrácena Palestincům.

Abu Hamsa (mluvčí vojenského křídla Islámského džihádu, Brigád Al Kuds):
Nepřítel musí přestat se zabíjením všech mudžádedínů všude v milované Palestině, od východu na západ, z jihu na sever.“

Při výcviku teroristé používají izraelskou munici, která byla očividně propašována do Pásma Gazy teroristům, kteří tam operují.

Abu Hamsa (mluvčí vojenského křídla Islámského džihádu, Brigád Al Kuds):
Dnes produkujeme všechny naše zbraně a rakety a vlastníma rukama střílíme a zabíjíme nepřítele, vlastníma rukama. Nechť je Bůh s námi.“

Izraelská armáda má další hrozbu, se kterou musí bojovat. Tyto teroristické organizace v Gaze posilují své schopnosti a zlepšují svůj arzenál a izraelská operace uvnitř Gazy je blíže než kdy jindy.

03.12.2007 00:00 12