Praha Jeruzalém

[IMG R 10251]Izraelská společnost InSightec Ltd. byla Světovým ekonomickým fórem zvolena jedním z Technologických půrkopníků pro rok 2008. Týmto titulem jsou označovány společnosti, které vyvíjejí a uplatňují technologie, které jsou považovány za vysoce transformační a inovativní v oblasti energie, biotechnologie a medicíny a informačních technologií.
Světové ekonomické fórum vybralo technologické experty, kteří z 273 nominovaných společnostní vybrali finalisty.
Společnost InSightec se věnuje vývoji ambulantního, neinvazivního operačního postupu nové generace, který minimalizuje trauma, morbiditu a čas rekonvalescence. Systém, ExAblate 2000 je prvním a jediným světovým neinvazivním operačním systémem, který kombinuje soustředěné ultrazvukové vlny a snímkování magnetickou rezonancí. Pacient je během výkonu snímkován pomocí magnetické rezonance a vysoce intenzivní ultrazvukové vlny jsou používány k odříznutí nádorů uvnitř těla, neinvazivní cestou.
Dr. Kobi Wortman, prezident společnosti, říká, že věří tomu, že mají neinvazivní technologie svůj potenciál a že se během příštích dvaceti let stanou jedním z hlavních operačních přístupů.

04.12.2007 00:00 4Zdroj: Redakce Israel.cz