Praha Jeruzalém

Časopis podporující organizaci al-Kajdá vydal návod na výcvik a stravu pro extrémisty plánující džihád v zemích jako je Afghánistán. Informoval o tom britský deník The Daily Telegraph.

Internetový anglickojazyčný magazín Rozjímání o džihádu (Jihad Recollections) zveřejnil také fotografie mužů v bílých hávech s šátkem zakrývajícím jejich obličej, jak předvádějí dřepy a sedy-lehy.

Časopis radí extrémistům zůstat ve formě, aby mohli tvrdě udeřit na své nepřátele. K vybudování ideální síly v rukách by měli čtenáři udělat 150 kliků denně a zkoušet chodit po rukách.

Článek radí také ohledně stravování, doporučuje jíst datle a suchary a pít vodu, zejména při ramadánu. Podle autora je neislámské jíst i v případě, nemá-li člověk hlad, jen aby přibral na váze, jak radí západní fitness instruktoři. On sám prý nejvíce svalové hmoty nabral při půstu.

Článek varuje před navštěvováním západních posiloven, včetně LA Fitness a jeho „hudby, polonahých žen, smíšených prostor a nebezpečí předvádění se“. Autor také nedoporučuje používání činek, protože jsou v předních liniích míst jako je Afghánistán nedostupné.

22.04.2009 00:00 172