Praha Jeruzalém

Izraelští občané na jihu opět čelí žhářskému terorismu Hamasu.

Autor: Jack Gold, World Israel News

Teroristé v pásmu Gazy pokračují ve své kampani žhářského terorismu proti Izraeli a ve čtvrtek znovu vypustili desítky balónů s hořlavými materiály a výbušnými zařízeními. Některé z nich přistály uprostřed izraelských obcí v okolí Gazy.

Jedno výbušné zařízení přistálo pod automobilem v izraelské komunitě v oblasti Shaar Hanegev, explodovalo a auto zapálilo.

Balónová bomba v mateřské školce

Později v průběhu dne přistálo výbušné zařízení připojené k balónu v blízkosti mateřské školky v regionu Eshkol.

Přivolaný policejní pyrotechnik demontoval rozbušku. Výbušné zařízení nevybuchlo a nebyla hlášena žádná zranění.

Ve středu IDF zpozorovala nové žhářské balóny vypuštěné na Izrael. V reakci na to letoun IDF na pozice teroristů zaútočil.

Gadi Yarkoni, předseda regionální rady Eshkol, vyzval vládu, aby jednala.

„Očekávám, že izraelská vláda bude plnit svou odpovědnost vůči svým občanům, ukončí probíhající terorismus a zajistí bezpečnost svých obyvatel. Situace je naprosto jasná. Odpovědnost padá na jejich hlavy,“ uvedl.

V uplynulých sedmi měsících byli Izraelci z oblasti kolem pásma Gazy podrobeni útokům tisíců hořících draků vyslaných z Gazy s cílem zapálit jejich domovy a pole.

Desítky požárů zničily produkci v hodnotě milionů šekelů. Vražedné útoky Hamasu probíhají od 30. března v rámci kampaně „pochodu návratu“ téměř každodenně.

01.11.2018 17:35 Daniel Žingor136Zdroj: World Israel News

Klíčová slova