Praha Jeruzalém

Evropa dobře ví, že Golanské výšiny jsou překážkou pro Islámský džihád a že Izrael tam zadržuje Írán.

Autor: Giulio Meotti, 27.3.1919 23:59

Po přesunu velvyslanectví USA do Jeruzaléma uznal Donald Trump izraelskou suverenitu nad Golanskými výšinami. Ten, kdo tam byl, nebo si jen trochu pohrával s historií, ví, že Izrael tuto oblast nikdy nemůže opustit.

Mošav Neveh Ativ v horních Golanech pamatuje, proč je to místo padlých vojáků. Izraelci došli až na 30 kilometrů od Damašku. Za necelé tři hodiny se mohli dostat k syrskému hlavnímu městu.

Golany začínají jako strmé stoupání na východním břehu Kinneretu – Galilejského moře…  Syrské baterie dominovaly nejvýchodnější části Galilee na Golanských výšinách a nebyl tam žádný kibuc, který by nebyl smrtelně ohrožován. Děti spali v úkrytech každou noc až do války v roce 1967, kdy Izrael reagoval na útok Sýrie tím, že výšiny dobyl.

Odevzdání Golan by znamenalo, že Íránci nebo islamisté den poté zaútočí na Galilejské jezero. A následně na celý Izrael.

Je chvályhodné, že Amerika uznala izraelskou suverenitu nad Golanskými výšinami? Evropská unie udělala pravý opak. „Izraelskou suverenitu nad Golanami neuznáváme,“ uvádí společné prohlášení EU. Z těchto výšin bude Izrael i nadále bránit svobodný svět před radikálním islámem, i když si to Evropa nezaslouží.

Den před tímto hanebným prohlášením EU šly děti všech demokracií světa do školy. S výjimkou těch, kteří žijí na jihu Izraele. Pouze tam, děti používají své školní lavice jako úkryt v případě, že zazní siréna.

Přemýšlej o tom. Hodnota Izraele pro svobodný svět je přímo úměrná hrozbám, kterým Izrael čelí od položení prvního základního kamene.

Nebude trvat dlouho, než si uvědomíme, že hranice mezi Gazou a Izraelem není jen fyzickou hranicí se jmény izraelských měst bombardovaných palestinskými teroristy chráněnými a krytými mezinárodním společenstvím. Je to také symbol přední linie, která odděluje západ od barbarství. Pouze za touto linií a na východ od ní se nachází demokracie, svoboda, občanská práva, úcta k lidské osobě, náboženský pluralismus, kultura, všechna klíčová slova naší civilizace.

Útočí na Izrael na Golany stejně jako v Gaze, protože je Izrael jediný, kdo tam existuje a odolává. Izrael jsme my. Dokonce, i když to bláznivé Evropě nedojde.

28.03.2019 07:10 Daniel Žingor1454Zdroj: World Israel News

Klíčová slova