Praha Jeruzalém

Hamás hrozí dalším kolem bojů, pokud Izrael neposkytne peníze na výplatu platů jeho členů.

Od: Arutz Sheva, 17. října 2021 15:48

Teroristická skupina Hamás dala Izraeli ultimátum, v němž požaduje, aby izraelská vláda naplnila několik požadavků, pokud se chce vyhnout dalšímu kolu konfliktu s Gazou, uvedla agentura Mako s odvoláním na arabské noviny al-Ain.

Jedním z požadavků je, aby Izrael předal osm milionů dolarů z katarských fondů členům Hamásu, aby jim mohl vyplatit mzdy.

Peníze musí být převedeny do úterý, uvedla zpráva.

Dalším z požadavků Hamásu je, aby Izrael zvýšil počet Gazanů, kterým je dovoleno projíždět Izraelem na cestě do Jordánska, a také aby poskytl povolení ke „sloučení rodin“ v Izraeli přibližně 19 000 arabských rodin z Palestinské samosprávy a zvýšil počet Gazanů, kterým je povolen vstup do Izraele, aby se dostali do Palestinské samosprávy a studovali na jejích univerzitách.

Mezitím několik stovek Gazanů obdrželo pracovní povolení pro zaměstnání v Izraeli, ale zdroj blízký Hamásu uvedl, že by teroristická skupina chtěla, aby v Izraeli pracovalo několik tisíc Gazanů.

Hamas také pro al-Ain uvedl, že nechtějí v současné době otřásat izraelskou vládou a že má zájem na její pokračující stabilitě.

18.10.2021 06:16 Daniel Žingor248Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova