Praha Jeruzalém

Bylo zatčeno 5 podezřelých napojených na Írán kvůli spiknutí s cílem zaútočit na izraelské turisty na safari a izraelské podnikatele.

Od: Arutz Sheva, 7. listopadu 2021 20:37

Izraelská agentura Mossad zmařila řadu plánovaných teroristických útoků proti izraelským občanům v zahraničí, uvedly v neděli večer Channel 12.

Útoky byly plánovány v Africe a podle zprávy byly zaměřeny na izraelské civilisty včetně turistů na safari a podnikatelů.

Pět podezřelých útočníků napojených na Írán bylo zatčeno a útokům bylo zabráněno díky informacím předaným blíže nespecifikovanými západními zpravodajskými agenturami.

Spiknutí se soustředilo na sérii plánovaných útoků proti židovským a izraelským cílům v Tanzanii, Senegalu a Ghaně, včetně turistů a podnikatelů.

Zatčení teroristé byli napojeni na íránské síly Quds Force, křídlo Revolučních gard, a měli u sebe africké pasy.

V rámci spiknutí byli teroristé vysláni jednotkami Quds Force do Libanonu, kde se připravovali na útoky. Během pobytu v Libanonu byly teroristům rovněž poskytnuty prostředky k provedení jejich mise.

Teroristé se vydávali za studenty náboženství a vrátili se do Afriky s cílem vytipovat zranitelné izraelské a židovské cíle.

Dříve než však mohlo spiknutí pokročit, byl plán zmařen a teroristé byli zatčeni a předáni k výslechu místním orgánům.

08.11.2021 06:19 Daniel Žingor135Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova