Praha Jeruzalém

Komentátor Channel 12 se podivuje nad tím, proč izraelští představitelé Ukrajince naapomínali: Je jejich plným právem se na nás hněvat a naší povinností zmlknout.

Od: Israel National News, 9.3.22 2:06

Komentátor Channel 12 News Amit Segal v úterý večer reagoval na zprávy, že živly v Izraeli poslaly Ukrajině jízlivý vzkaz v návaznosti na kritiku, kterou prezident Volodymyr Zelenskyj vyslovil na adresu Izraele kvůli tomu, že Izrael jeho zemi neposkytuje zbraně.

„Izraelské kárání Ukrajinců, pokud k němu skutečně došlo, je nehorázné,“ napsal Segal na Twitteru: „Ten národ bojuje o život a my komentujeme jeho způsoby.“

 

A dodal: „Je jejich plným právem se na nás hněvat a naší povinností zmlknout. Jak bychom v paralelním vesmíru reagovali, kdybychom my bojovali o život, zatímco oni si dělají výlety do Teheránu a kárají nás?“ dodal.

Již dříve v úterý Kan 11 News informovaly, že úřad premiéra v minulých dnech zaslal Zelenskému vzkazy, v nichž požadoval, aby přestal kritizovat Izrael za to, že mu není ochoten poskytnout vojenské vybavení.

Kromě Zelenského výroků ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba v pondělí kritizoval izraelskou leteckou společnost El Al a obvinil ji, že vydělává na úkor obětí války.

„Zatímco svět sankcionuje Rusko za jeho barbarská zvěrstva na Ukrajině, někteří raději vydělávají peníze namočené v ukrajinské krvi. Zde je El Al, která přijímá platby v ruském bankovním systému ‚Mir‘ určeném k obcházení sankcí. Nemorální a rána ukrajinsko-izraelským vztahům,“ napsal Kuleba na Twitteru.

Později se však ukázalo, že El Al systém Mir zablokoval 28. února. V úterý se Kuleba za své předchozí komentáře omluvil.

„Platební tlačítko ‚Mir‘ skutečně na webových stránkách (El Al) zůstalo, ale jeho používání bylo zablokováno. Jsem společnosti El Al vděčný za její důležité humanitární operace a tlumočím jí svou omluvu,“ napsal.

10.03.2022 05:08 Daniel Žingor185Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova