Praha Jeruzalém

Ministr Barlev řekl představitelům izraelské vězeňské služby: Podařilo se vám zabránit hladovce, kterou plánovali vězni z bezpečnostních složek v předvečer ramadánu.

Od: Israel National News 2.5.22 23:59

Ministr vnitra Omer Barlev vystoupil v pondělí večer na slavnostním ceremoniálu izraelské vězeňské služby (IPS) před Dnem nezávislosti Izraele.

Ministr Barlev řekl vysokým představitelům IPS: „Podařilo se vám zabránit hladovce, kterou plánovali vězni sedící za násilí v předvečer ramadánu a která mohla zapálit Judeu a Samaří. Vaše společné aktivity v období ramadánu, při nichž jste s působivou účinností zachytili podněcující a nebezpečné faktory, nám pomohly zabránit vážnému vyhrocení situace.“

„Dokázali jste jednat rozhodně, zodpovědně, pružně a s rozvahou, přičemž jste chápali složitost úkolu a jeho citlivost. A za to si zasloužíte veškerou pochvalu,“ dodal.

Barlev dále řekl: „Jako ministr vnitra vám slibuji, že budeme i nadále pracovat na zlepšení vašich pracovních podmínek, protože místo, které má izraelská vězeňská služba v našich životech, je mi jasné: Bez silné vězeňské služby nebude ani silná demokracie.“

Věznění teroristé již nejednou použili metodu hladovky, aby tlačili na Izrael, aby je propustil nebo zlepšil podmínky jejich věznění.

Izrael v minulosti několikrát ustoupil tlaku a některé hladovkáře propustil.

Přibližně 1 550 palestinských Arabů vězněných v Izraeli ukončilo v květnu 2012 hladovku výměnou za balíček opatření, který by umožnil návštěvy příbuzných v Gaze a přemístění zadržených ze samotky.

Někdy bylo zjištěno, že teroristé během hladovky tajně jedli. Výrazným příkladem byl rok 2017, kdy izraelská policie zveřejnila záběry arciteroristy Marvána Barghútího, který byl přistižen, jak tajně jí, zatímco udržuje předstíranou hladovku.

04.05.2022 05:24 Daniel Žingor76Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova