Praha Jeruzalém

Vyjednávání s džihádisty nefunguje. Názor…

Autor: Daniel Greenfield, 9. srpna 2022 11:24

(JNS) Izraelské příměří s palestinským Islámským džihádem mělo začít platit v neděli ve 23:30 místního času.

Termínu 23:30 bylo dosaženo poté, co původní termín 20:00 padl. Jednání o „příměří“ zprostředkoval Egypt a podílel se na nich také zvláštní koordinátor OSN pro blízkovýchodní mírový proces Tor Wennesland.

Islámský džihád vyslal asi půl hodiny před příměřím rakety, které byly označeny za „závěrečnou vlnu“, a osm minut po uzavření příměří byly odpáleny další rakety.

Tento raketový útok pravděpodobně zlomil rekord jako nejkratší příměří s teroristy.

Během této poslední teroristické kampaně palestinských Arabů bylo na Izrael vypáleno přibližně 1 000 raket. Izraelci byli nuceni zamířit do protileteckých krytů během šabatu a poté v neděli, která je známá jako Tiša b’Av, postní den, který připomíná zničení obou svatých chrámů. Načasování nebylo náhodné – islámské útoky na Izrael, ať už se jedná o jomkipurskou válku nebo pravidelné letní útoky, jsou často načasovány tak, aby se shodovaly s posvátnými postními dny v judaismu.

Dokonce i většina „mezinárodního společenství“ opustila fiktivní mírový proces s teroristy. Zůstala jen stejně fiktivní příměří, při nichž teroristické skupiny zahajují útoky na Izrael a pak si kladou požadavky výměnou za příměří, které nemají v úmyslu dodržet.

Islámský džihád je hybridní teroristická skupina tvořená členy Muslimského bratrstva, ale řízená Íránem. Před raketovými útoky a během nich vůdce Islámského džihádu Zijád al-Nachaláh cestoval po Íránu a fotografoval se s íránským prezidentem a šéfem Islámských revolučních gard, íránského teroristického centra. Al-Nakhalah byl dalším z teroristů propuštěných Izraelem v rámci „dohody“ a stal se důležitým článkem při přeměně Islámského džihádu v íránskou proxy organizaci.

To by mělo Izrael přimět k neochotě propustit další vůdce teroristů Islámského džihádu.

To však nezabránilo protiizraelské levici v hledání nových a vzrušujících způsobů, jak obviňovat Izrael.

Během třídenního konfliktu se proti Izraeli shromáždili členové hnutí Mistaklim neboli „Pohled do očí okupace“ a islamisticko-komunistické strany Joint List s transparenty „Osvoboďte Gazu“ a „Okupace zabíjí“.

Na protiválečném shromáždění v Tel Avivu bylo možné vidět vlát komunistické vlajky.

Wennesland z OSN, protiizraelští aktivisté a média obvinili Izrael ze zabíjení dětí, ale skutečnou příčinou smrti byla chybně odpálená raketa Islámského džihádu.

V médiích koluje oblíbený narativ, že izraelské údery na vůdce Islámského džihádu likvidují „umírněné“ a podkopávají „umírněný“ vliv Hamásu na Islámský džihád.

To je ta samá umírněná džihádistická skupina, jejíž bývalý ministr vnitra loni pronesl v televizi Hamásu projev, v němž vyzval: „Lidé Jeruzaléma, chceme, abyste Židům uřezávali hlavy noži. Svou rukou jim odtud přeřízněte tepnu. Nůž stojí pět šekelů. Kupte si nůž, nabruste ho, položte ho tam a prostě řežte….. Stojí jen pět šekelů.“

Nebo nedávné prohlášení televizního komentátora Hamásu: „Někteří lidé říkají, že život je jen o vyjednávání. Není to pravda. Život je o boji. Život je o boji, a ne o vyjednávání s Izraelci nebo Židy. Vše je o boji, dalším boji a pak ještě o nějakém dalším boji.“

Nebo dětský televizní pořad Hamásu, který vyzývá děti, aby bránily islámskou okupaci Jeruzaléma „do poslední kapky krve“.

Muhammad Šehada, představitel protiizraelské skupiny Euro-Med Human Rights Monitor financované Georgem Sorosem, však tvrdí, že „jakákoli šance Hamásu zadržet PIJ je nyní pryč!“.

Jako kdyby Hamás a Islámský džihád, které oba pracují pro Írán, podnikaly v oblasti zadržování.

Shehada, jehož práce se objevují na stránkách Al Jazeery a The Forward, vytvořil konspirační teorii, podle níž rozhodnutí Izraele odstranit dalšího teroristického vůdce Khaleda Mansoura „poškodí šance na příměří, posílí pozici skupiny Nakhallaha a Abu Al-Atta, PIJ bude dlouhodobě impulzivnější a násilnější a oslabí schopnost Hamásu je zadržet“.

Podle izraelských obranných sil Khaled Mansour plánoval bezprostřední útok proti Izraeli. A v minulosti byl zodpovědný za četné útoky.

Teroristé nejsou umírnění a jediné, k čemu vyjednávání s nimi vede, je další teror.

Abrahamské dohody zbořily mýtus, že jediným způsobem, jak dosáhnout míru, je uzavřít dohodu s teroristickými zmocněnci, aby byl mír s jejich státními sponzory.

Teroristé jsou pouze agenty různých států, které je využívají k provádění útoků proti Izraeli.

Dohody dočasně zúžily pole státních sponzorů teroru, přičemž v něm zůstal Írán a jeho spojenec Katar, který na útoky Islámského džihádu na Izrael reagoval „důrazným odsouzením a odsouzením nedávné izraelské agrese v pásmu Gazy“ a vyzval „mezinárodní společenství, aby urychleně podniklo kroky k zastavení opakovaných útoků okupantů“.

Skutečným důvodem existence Abrahámských dohod je skutečnost, že rostoucí moc Íránu ohrožuje mnoho sunnitských muslimských zemí, které dříve sponzorovaly teroristy. Na rozdíl od příměří s teroristickými skupinami, jako jsou Hamás a Islámský džihád, dohody dočasně fungují, protože jsou založeny na společných zájmech a společném nepříteli. To je také důvod, proč se nikdy nepodařilo dosáhnout mírové dohody s teroristickými skupinami uvnitř izraelských hranic.

Dokud budou teroristé moci působit uvnitř Izraele, bude zabíjení pokračovat. Žádné dohody, jednání ani „příměří“ na tom nic nezmění.

Je však mnohem snazší zabíjet teroristy než zabíjet lež.

Daniel Greenfield, Shillmanův novinářský stipendista ve Freedom Center, je investigativní novinář a spisovatel, který se zaměřuje na radikální levici a islámský terorismus.

11.08.2022 05:53 Daniel Žingor285Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News