Praha Jeruzalém

Návštěva ministra zahraničí Spojených arabských emirátů Abdullaha bin Zayeda už byla téměř zrušena, premiér Lapid však trval na jejím uskutečnění.

Ministr zahraničí Spojených arabských emirátů Abdullah bin Zayed Al Nahyan přijede do Izraele příští týden a zúčastní se řady jednání v Jeruzalémě.

Yaron Avraham z Channel 12 News ve čtvrtek uvedl, že návštěva byla držena v tajnosti a měla zůstat do poslední chvíle pod rouškou tajemství.

Podle zprávy vedlo velké utajení k tomu, že pozvánka na akci, kterou obdržela řada vysokých izraelských představitelů, neuváděla jméno ministra zahraničí a uváděla, že hostitelem bude velvyslanec Mohamed Al Khaja.

SAE měly zvažovat odložení návštěvy, protože nechtěly narušovat izraelské volby, premiér Yair Lapid ale naléhal, aby se návštěva uskutečnila. Lapidův úřad a velvyslanectví SAE v Izraeli zprávu popřely.

Očekává se, že emirátský ministr se během návštěvy setká s premiérem Yaire.m Lapidem, náhradním předsedou vlády Naftali Bennettem, prezidentem Isaacem Herzogem a opozičním vůdcem Benjaminem Netanjahuem.

Autor: Israel National News, 9. září 2022

10.09.2022 08:55 Kristýna Kupková134Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova