Praha Jeruzalém

Park o rozloze více než 10 700 metrů čtverečních by byl největším v Izraeli a zahrnoval by zábavné atrakce, vodní atrakce, hotelový a nákupní komplex a přírodní oblasti.

Autor: Pesach Benson, TPS, 17. listopadu 2022

Izraelské ministerstvo cestovního ruchu začalo vyzývat investory k účasti na ambiciózním projektu zábavního parku a hotelového komplexu na jihu Izraele, daleko od hustěji osídleného centra země.

Výstavba projektu Negev Park, který se nachází nedaleko Beerševy a kibucu Hatzerim, by měla začít za čtyři až pět let.

Myšlenka „izraelského Disneylandu“ byla původně vyslovena v roce 2011 s cílem podpořit negevský cestovní ruch a vytvořit pracovní místa. Místo je vzdáleno více než 1,5 hodiny jízdy autem od Jeruzaléma i Tel Avivu.

Park o rozloze více než 10 700 metrů čtverečních by byl největší v Izraeli. Plány počítají se zábavními atrakcemi, vodními atrakcemi, hotelem a nákupním komplexem a přírodními oblastmi.

„Negevská metropole se stává novou ‚žádanou oblastí‘ Izraele z hlediska cestovního ruchu, rekreace a volného času,“ uvedl starosta Beerševy Rubik Danilovitz.

Na projekt dohlíží a financuje ho Izraelský pozemkový úřad a v současné době má rozpočet 50 milionů šekelů (14,5 milionu dolarů).

Alon Kovarsky z regionální rady Bnej Šimon, který je marketingovým ředitelem projektu, sdělil tiskové službě Tazpit, že v příštích měsících budou vypsána výběrová řízení.

23.11.2022 05:04 Daniel Žingor192Zdroj: United with Israel