Praha Jeruzalém

PA média informují o dvou mrtvých a několika dalších zraněných při přestřelce během aktivity IDF v Jeninu.

Autor: Elad Benari 1. prosince 2022, 5:21

Palestinská arabská média informovala, že v noci na čtvrtek vypukly střety mezi vojáky IDF a palestinskými Araby v uprchlickém táboře Jenin.

Na videozáznamech šířených na sociálních sítích byly vidět sanitky palestinských Arabů a bylo slyšet střelbu.

Oficiální tisková agentura Palestinské samosprávy Wafa uvedla, že při přestřelce s IDF v Jeninu byli zabiti dva palestinští Arabové. Bylo také oznámeno, že několik osob bylo zraněno a čtyři byly zatčeny.

Ve středu provedly Izraelská bezpečnostní agentura (Šin Bet) a IDF společnou operaci v palestinské arabské vesnici Ja’bad západně od Jeninu, při níž zatkly podezřelého z terorismu A’ana Harzalláha.

Harzalláh, obyvatel Ya’badu, byl v Izraeli dvakrát vězněn a byl podezřelý z nedávné teroristické činnosti. Při zatýkání nalezly ozbrojené síly zbraň M-16, vestu a 50 000 šekelů, u nichž existuje podezření, že jsou určeny k terorismu.

Během operace teroristé na jednotky stříleli a v oblasti byly použity výbušniny. Vojáci IDF na podezřelé stříleli. Podezřelý i jeho zbraň byli bezpečnostními silami předáni k dalšímu vyšetřování. Mezi příslušníky izraelských sil nedošlo k žádným zraněním.

V neděli Kan 11 News informovaly, že bezpečnostní síly Palestinské samosprávy zmařily v oblasti Jeninu sérii velkých pumových útoků Islámského džihádu.

Podle zprávy bylo tento čtvrtek při zvláštní operaci bezpečnostních sil Palestinské autonomie zabaveno velké a neobvyklé množství výbušných zařízení a výbušnin určených k provedení série útoků proti Izraeli.

Během operace byli zatčeni dva džihádisté, kteří tuto sérii útoků plánovali, síly zabavily pět výbušných zařízení, šest trubkových bomb a velké množství výbušnin. Zařízení bylo zabaveno v laboratořích Islámského džihádu na výrobu výbušnin, které se nacházejí v okolí měst Jenin a Tubas.

Operace probíhající v oblasti Jeninu je významná, protože Palestinská samospráva v poslední době vykazuje potíže se získáním kontroly v regionu.

01.12.2022 05:01 Daniel Žingor69Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News