Praha Jeruzalém

Terorista po útoku ve Starém městě Jeruzaléma pobodal a těžce zranil příslušníka pohraniční policie ve východním Jeruzalémě. 13letý útočník byl zatčen.

Od: Israel National News 13. února 2023, 18:32

Terorista pobodal v pondělí večer na kontrolním stanovišti Anata ve východním Jeruzalémě příslušníka izraelské pohraniční policie, což byl druhý podobný bodný útok během dvou hodin.

Zdravotníci provedli resuscitaci oběti a v kritickém stavu ji evakuovali do nemocnice Hadassah na hoře Skopus.

Dobrovolný záchranář United Hatzalah Nachum Yozvitz, který na místo dorazil jako první, řekl: „V autobuse byl kriticky zraněn mladý muž. Když jsme ho společně s dalšími záchranáři vyndali z autobusu, byl bez pulsu a nedýchal. Na místě jsme zahájili resuscitaci a poté byl převezen do nemocnice v sanitce intenzivní péče, přičemž se pokračovalo v resuscitačním úsilí.“

Policie uvedla, že útočníkem byl 13letý chlapec, který na policisty vytáhl nůž při kontrole autobusu na kontrolním stanovišti. Civilní strážník zareagoval střelbou na útočníka a zasáhl policistu, který byl pobodán.

Útočník byl zatčen.

V pondělí odpoledne dorazil k Západní zdi sedmnáctiletý chlapec, který byl pobodán u Řetězové brány v jeruzalémském Starém městě.

Lékaři a záchranáři Magen David Adom (MDA) mladíka na místě ošetřili a v lehkém až středně těžkém stavu evakuovali do zdravotnického centra Hadassah Ein Kerem.

„Zraněný přišel do tunelu u Západní zdi při vědomí, s bodným zraněním na těle. Řekl nám, že byl pobodán poblíž Řetězové brány a běžel směrem k Západní zdi. Poskytli jsme mu lékařské ošetření, které zahrnovalo zastavení krvácení a obvázání rány, a v lehkém a stabilizovaném stavu jsme ho evakuovali k dalšímu ošetření v nemocnici,“ uvedli zdravotníci MDA Jehuda Zand a Baruch Weissman.

Policie zjistila, že šlo o teroristický útok nožem a útočník byl zatčen. Podezřelý byl identifikován jako čtrnáctiletý obyvatel jeruzalémské čtvrti Šu’afat.

14.02.2023 05:14 Daniel Žingor93Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova