Praha Jeruzalém

Policie se dostala do přestřelky s útočníkem při druhé smrtelné střelbě během několika dní.

Od: Israel National News 27. února 2023, 17:46

V pondělí odpoledne byl na křižovatce Bejt Harava mezi Mrtvým mořem a Jerichem zavražděn 27letý muž při střeleckém útoku s podezřením na terorismus.

Střelec z místa činu uprchl. Bezpečnostní představitel uvedl, že útočník zahájil palbu na třech různých místech v oblasti.

Policejní jednotky teroristu vypátraly a svedly s ním přestřelku.

„Identifikovali jsme kouř a přiblížili se k hořícímu vozidlu… a zjistili jsme, že se jedná o vozidlo teroristů,“ uvedl policista a dodal, že terorista vozidlo zapálil.

Terorista namířil na policisty zbraň, což je přimělo zahájit palbu.

Pracovníci Magen David Adom a United Hatzalah ošetřili oběť na místě a evakuovali ji do nemocnice Hadassah Mount Scopus v Jeruzalémě, kde později svým zraněním podlehla.

Dobrovolný záchranář United Hatzalah Eilon Lubiner řekl: „Společně s dalšími pracovníky první pomoci jsme prováděli resuscitaci dvacetiletého muže, který utrpěl střelné zranění v horní části těla. Nyní je v kritickém stavu evakuován do nemocnice Hadassah Mount Scopus, kde pokračuje jeho resuscitace.“

Tato střelba je druhým smrtícím střeleckým útokem teroristů v Samaří během několika dní.

Včera zahájil terorista palbu na izraelské vozidlo poblíž arabské vesnice Huwara v Samaří a zavraždil 22letého Hillela Menachema Yaniva a jeho 20letého bratra Yagela Yaakova Yaniva. Bratři byli studenty hesder (předvojenské) ješivy a byli zabiti, když se vraceli do ješivy ze svého domova v obci Har Bracha.

Oba byli uloženi k poslednímu odpočinku na pohřbu, kterého se v pondělí odpoledne na Herzlově hoře v Jeruzalémě zúčastnily tisíce lidí.

Mezi smutečními hosty byli ministr obrany Yoav Gallant (Likud),ministr financí Bezalel Smotrich (Náboženská sionistická strana), ministryně pro národní mise Orit Strocková (Náboženská sionistická strana), Ofir Sofer (Náboženská sionistická strana), ministr výstavby a bydlení Jicchak Goldknopf (Sjednocený judaismus Tóry), ministr zdravotnictví Joav Ben-Tzur (Šas) a poslanci Simcha Rothman (Náboženská sionistická strana), Amit Halevy (Likud), Tally Gotliv (Likud) a Matan Kahana (Národní jednota).

Esti Yaniv, matka obou obětí, řekla novinářům před pohřbem: „Co k tomu říci? Místo toho, abychom je vzali na chupu (svatební baldachýn), je třeba je pohřbít.“

28.02.2023 03:50 Daniel Žingor79Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.