Praha Jeruzalém

Izraelská humanitární mise zachránila tři lidi, kteří byli uvězněni pod sutinami a stále žili.

Autor: Kobi Finkler 8. února 2023 00:38

Vojáci IDF, kteří v úterý večer přiletěli do Turecka v rámci záchranné delegace „Olivové ratolesti“, zachránili tři civilisty, kteří se nacházeli pod troskami budov zřícených při pondělním ranním zemětřesení.

Jednotky pokračují v práci na záchraně dalších civilistů.

Delegace zdravotnického sboru IDF, ministerstva obrany a ministerstva zdravotnictví, která poskytuje lékařskou pomoc, odletí z Izraele ve středu a zamíří do jižního Turecka.

Delegace zřídí polní nemocnici, bude pomáhat velitelství domácí fronty při vyhledávání pohřešovaných osob a jejich vyprošťování z trosek a zaměří se na poskytování lékařské péče v polních nemocnicích s využitím moderního izraelského zdravotnického vybavení.

Delegaci vede velitel pátrací a záchranné brigády plukovník Elad Edri. Předběžné přípravy delegace vedl zástupce hlavního lékaře IDF a vedoucí operačního lékařského oddělení IDF, COL Dr. Tomer Koller, který bude velet nemocnici.

První delegace humanitární pomoci Izraelských obranných sil, ministerstva zahraničních věcí a ministerstva obrany přistála v úterý ráno na letišti v turecké Adaně.

08.02.2023 05:33 Daniel Žingor72Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova