Praha Jeruzalém

Muž těžce zraněný při střelbě teroristů v Huwaře vypráví o útoku a požaduje, aby vláda obnovila bezpečnost v Samaří.

Od: Israel National News 21. března 2023 15:22

Dva dny poté, co byl vážně zraněn při teroristickém útoku střelbou v arabské vesnici Huwara v Samaří, promluvil David Stern z nemocničního lůžka v Beilinsonově lékařském centru v Petah Tikvě.

Stern poděkoval veřejnosti za modlitby, podporu a lásku, které se mu dostalo od obyvatel Izraele za jeho uzdravení. Stern poté apeloval na vládu a bezpečnostní složky, aby jednaly na ochranu bezpečnosti obyvatel Samaří a podnikly nezbytné kroky k zabránění dalšímu útoku.

„V neděli jsem jel se svou ženou v Huwaře směrem k Jeruzalému. Přijel jsem na náměstí a terorista přecházel silnici, zastavil jsem, aby přešel silnici,“ řekl Stern.

Stern si všiml, že terorista si podezřele schovává jednu ruku. „Okamžitě jsem začal sahat po zbrani. Terorista se ke mně otočil a začali jsme po sobě střílet téměř současně. Z bočního okna jsem viděl, že po vystřelení asi deseti kulek utekl. Popojel jsem s autem o několik set metrů a zastavil. Začal jsem si přikládat škrtidlo a obvaz a po několika minutách přijela sanitka, která mě odvezla do nemocnice.“

„Především chci poděkovat Bohu a všem lidem v Izraeli za jejich modlitby a podporu. Opravdu cítím lásku všech. Moc vám děkuji,“ řekl. „Chci říct, že bariéry se musí obnovit, takhle to dál nejde, my jsme útok zázrakem přežili, ale co bude s další rodinou?“ dodal.

Ke Sternově výzvě k větší bezpečnosti v regionu se připojil i předseda regionální rady Samaří Josi Dagan. „Obyvatelé Samaří se bohužel cítí opuštěni tváří v tvář vlně terorismu, kterou se Palestinská samospráva snaží vyvolat v oblasti Huwary a Šekemu. V Huwaře po útoku zavřeli obchody, po dvou dnech je v tichosti otevřeli. Co se stalo, změnila se situace? Bezpečnostní stanoviště se nevracejí, jak se mělo stát již po vraždě Hallela a Yagela (Yaniva), kéž je Bůh pomstí. David Stern byl málem zavražděn a díky své vynalézavosti zázračně přežil. Žádám, aby tuto skutečnost zastavili a obnovili naši bezpečnost. Cítíme se zanedbáváni a nehodláme se smířit s tím, že jsou naši obyvatelé opuštěni.“

22.03.2023 05:17 Daniel Žingor126Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.