Praha Jeruzalém

Oba jednali o prohloubení spolupráce mezi Izraelem a Slovenskem, zejména v oblasti technologií, inovací, cestovního ruchu a regionálních otázek.

Israel National News 5. března 2023 20:41

Premiér Benjamin Netanjahu se v neděli v Jeruzalémě setkal se slovenským premiérem Eduardem Hegerem.

Během setkání oba představitelé jednali o prohloubení spolupráce mezi Izraelem a Slovenskem, zejména v oblasti technologií, inovací a cestovního ruchu, a také o regionálních otázkách.

Netanjahu zdůraznil, že je třeba zabránit Íránu v získání jaderných zbraní. Jednali rovněž o možnostech rozšíření okruhu míru v návaznosti na Abrahámské dohody.

Netanjahu a Heger se nejprve setkali soukromě a poté se uskutečnilo rozšířené jednání.

Jednání se zúčastnili také slovenský státní tajemník ministerstva financí Luboš Jančík, státní tajemník ministerstva obrany Marián Majer a první státní tajemník ministerstva hospodářství Peter Švec, jakož i izraelský velvyslanec na Slovensku Eitan Lev-On a slovenský velvyslanec v Izraeli Igor Mauks.

„Pane premiére, jsem velmi rád, že vás zde mohu přivítat. Slovensko a Izrael mají vynikající vztahy, které se neustále zlepšují ve všech oblastech. Doufám tedy, že nám tento rozhovor umožní posunout je ještě dál,“ řekl Netanjahu.

„Jsme rádi, že s vámi můžeme spolupracovat v oblasti bezpečnosti a prosperity obou našich zemí, a těším se na další spolupráci.“

06.03.2023 06:21 Daniel Žingor100Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.