Praha Jeruzalém

Tato devastace je „pokusem systematicky zničit spojení mezi židovským národem a jedním z jeho významných historických míst“.

Od: United With Israel, 15. března 2023

Izraelští představitelé byli tento týden šokováni zjištěním, že Palestinská samospráva vydláždila silnici přes archeologické památky v národním parku Sebastia v srdci Samaří.

V Sebastii, která kdysi sloužila jako hlavní město starověkého Izraelského království, se nachází mnoho starožitností, včetně sloupů z období Prvního chrámu a obřího amfiteátru z dob krále Heroda z období Druhého chrámu.

Členové organizace Šomrim Al Hanetzach, která monitoruje ničení starožitností v Judsku a Samaří, podle Israel National News jako první identifikovali trosky, které zahrnovaly destrukci zdi z období krále Heroda a pohřební jeskyně z období Druhého chrámu. Na místě byla nalezena těžká stavební technika.

Kromě toho úředníci Palestinské samosprávy údajně naházeli do starověkých hrobů zdechliny prasat.

Ve středu si ruiny prohlédli ministr pro kulturní dědictví Amichai Eliyahu a ministr pro ochranu životního prostředí Idit Silman, kteří slíbili, že budou prosazovat vládní rozhodnutí o rozvoji oblasti, uvedly Israel National News.

„Vážné poškození národního parku i mimo něj v posledních letech a zároveň vymazání pozůstatků hlavního města Samaří a jednoho z nejdůležitějších míst v dějinách židovského národa je zároveň naším vymazáním z Tel Avivu a Jeruzaléma. Válka o Sebarii je zároveň válkou o Tel Aviv. V nadcházejících dnech se budeme snažit prosadit vládní rozhodnutí, které umožní rozvoj této oblasti,“ uvedli ministři. Šéf regionální rady Samaří Josi Dagan, který ministry doprovázel, označil devastaci za „pokus systematicky a rozhodně zničit jakékoli spojení mezi Státem Izrael a židovským národem a jedním z našich nejdůležitějších kulturních a historických míst“.

16.03.2023 05:43 Daniel Žingor85Zdroj: United with Israel

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.