Praha Jeruzalém

Zpráva osvětluje, jak školy provozované agenturou UNRWA zaměstnávají antisemitské instruktory a používají vzdělávací materiály, které obhajují zničení Izraele.

Autor: Adam Kredo, The Washington Free Beacon, 26. března 2023

Palestinské školy financované americkými daňovými poplatníky „pravidelně vyzývají k vraždění Židů a vytvářejí výukové materiály, které oslavují terorismus, povzbuzují k mučednictví, démonizují Izraelce a podněcují antisemitismus“, uvádí se ve zprávě nezávislé kontrolní skupiny.

Zpráva identifikuje 133 pedagogů a zaměstnanců Agentury OSN pro pomoc a práci (UNRWA), u nichž „bylo zjištěno, že na sociálních sítích propagují nenávist a násilí“, chválí teroristické útoky na Izrael a vyjadřují podporu Hamásu, militantní skupině působící v pásmu Gazy. UNRWA je subjekt financovaný Spojenými státy, který působí na palestinských územích.

Dalších 82 učitelů a zaměstnanců UNRWA na více než 30 školách se podle zprávy podílí na „přípravě, dohledu, schvalování, tisku a distribuci nenávistného obsahu studentům“.

Zpráva vrhá světlo na to, jak školy provozované UNRWA zaměstnávají antisemitské instruktory a používají vzdělávací materiály, které obhajují zničení Izraele. Přestože UNRWA tvrdí, že prosazuje politiku „nulové tolerance“ vůči rasismu a nenávisti, její vzdělávací materiály jsou plné antisemitismu, uvádí se ve zprávě, kterou společně vypracovaly organizace U.N. Watch a Institut pro monitorování míru a kulturní tolerance ve školním vzdělávání, které UNRWA monitorují.

Zjištění, která byla nedávno předložena Kongresu, pravděpodobně podpoří pokračující snahy zákonodárců Sněmovny reprezentantů a Senátu o zrušení UNRWA, která dostává od amerických daňových poplatníků více než půl miliardy dolarů. Financování této skupiny bylo během Trumpovy vlády z větší části zmrazeno, ale v roce 2021 ho obnovila Bidenova administrativa, která schválila platbu 150 milionů dolarů pro tuto organizaci.

„Nenávist je v UNRWA systémová a její vnitřní samoauditní mechanismy nejsou vhodné pro daný účel,“ uvádí se ve shrnutí zprávy U.N. Watch.

Prezentace ve třídách, které získala skupina Watchdog, ukazují, že žáci pátých tříd se učí oslavovat teroristy, kteří zabíjeli Izraelce. Jiné výukové materiály nabádají žáky, aby se podíleli na násilném svržení izraelské vlády.

Jedna z lekcí prezentovaných žákům devátých tříd ve škole UNRWA popisuje podle zprávy zapálení židovského autobusu jako „gril párty“. Mučednictví je také v jiné lekci pro pátou třídu popsáno jako jeden z „nejdůležitějších smyslů života“.

Zjevný antisemitismus a podpora terorismu ze strany UNRWA jsou v Kongresu již dlouho předmětem sporu.

V únoru předložili senátor James Risch (R., Idaho) a republikán Chip Roy (R., Texas) zákon, který by zmrazil americké příspěvky pro UNRWA, dokud neprovede rozsáhlé reformy.

„UNRWA dlouhodobě zaměstnává lidi napojené na teroristická hnutí, jako je Hamás, propaguje antisemitské učebnice a využívá své školy ke skladování zbraní Hamásu,“ uvedl tehdy Risch v prohlášení pro Washington Free Beacon. „Je nemyslitelné, aby byly dolary amerických daňových poplatníků použity na financování takové organizace. Tento zákon zastaví americké příspěvky pro UNRWA, pokud administrativa nepotvrdí, že agentura není napojena na zahraniční teroristické organizace označené USA a nepodporuje antisemitskou rétoriku.“

29.03.2023 05:37 Daniel Žingor109Zdroj: United with Israel

Klíčová slova

1 komentář

  1. Jaromír Vykoukal

    29. 3. 2023

    Odpovědět

    No a co? Zítra jim Bidem pošle další miliony....je to pořád dokola.

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.