Praha Jeruzalém

Arab ukryl židovský pár ve svém domě poté, co jejich auto v noci narazilo do barikády.

Od: Israel National News 10. dubna 2023 12:21

Mladý židovský pár unikl jen o vlásek poté, co se je palestinští Arabové pokusili přepadnout na Dálnici č. 60 poblíž Karmei Curu severně od Hebronu.

Amichai a Nitsan Baronovi jeli minulé úterý ve tři hodiny ráno domů po Dálnici 60 přes Judské vrchy, když narazili na barikádu z kamenů na silnici. „Vraceli jsme se domů uprostřed noci a na silnici byla hromada kamení,“ vyprávěl Amichai v rozhovoru s Joshem Breinerem z Haarec. „Jel jsem za palestinským autem, jehož řidič také viděl kameny a odbočil, ale já jsem to nestihl a skončil jsem nárazem do kamenů.“

V tu chvíli se najednou objevilo několik palestinsko-arabských mladíků, kteří začali na auto Baronů házet kameny. „M“, místní Arab, jehož dům má výhled na místo incidentu, si náhodou všiml, co se děje, a vyšel ven, aby zavolal na Baronovy, aby se uchýlili do jeho domu.

„Nejprve jsme se báli jít do jeho domu, ale pak jsme si uvědomili, že nám chce skutečně pomoct,“ řekl Amichai. „Nechci ani pomyslet na to, co by se jinak mohlo stát, kdyby tam pro nás nebyl.“

Baronovi na incident upozornili bezpečnostní složky a brzy přijelo několik vojáků, kteří je ve vojenském vozidle doprovodili z M. domu do jejich domu v Karmei Czuře a vlastní vozidlo nechali na místě. Druhý den ráno se pro něj vrátili a zjistili, že bylo rozmláceno kamením a zapáleno.

Co se týče M, jeho „odměnou“ bylo, že jeho dům také kamenovali mladíci z PA.

11.04.2023 05:50 Daniel Žingor171Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.