Praha Jeruzalém

Arabové protestují poté, co policie naplnila rozkaz ministra Itamara Ben-Gvira odstranit ze svatého místa teroristický transparent.

Od: Israel National News 19. dubna 2023, 10:00

Policisté ve středu před svítáním vystoupili na Chrámovou horu a odstranili pro-hamasovský transparent podněcující k násilí, který byl na svatém místě vyvěšen.

Ministr národní bezpečnosti Itamar Ben-Gvir (Otzma Jehudit) v úterý požadoval, aby policie vysvětlila, proč nebyl transparent dosud odstraněn. Na transparentu bylo napsáno: „Naše existence nemá smysl, pokud nebudeme usilovat o Al-Aksu. Odpor ještě neřekl své poslední slovo“.

Ve středu brzy ráno na Ben-Gvirův požadavek policisté vstoupili na Chrámovou horu a transparent odstranili, zatímco stovky Arabů proti tomuto kroku protestovaly.

Nošení vlajky Hamásu nebo nápisů obsahujících podněcování k násilí na Chrámové hoře je nezákonné a může vést k zatčení pachatele a zákazu vstupu na horu. Policie však často upouští od zatýkání narušitelů, když se na Chrámové hoře nacházejí desítky nebo dokonce stovky tisíc muslimských věřících najednou.

Začátkem tohoto měsíce vláda uzavřela svaté místo pro židovské návštěvníky po zbytek islámského svatého měsíce ramadánu.

Tom Nisani, výkonný ředitel organizace „Beyadenu“, proti tomuto rozhodnutí protestoval: „Kdo by věřil, že za pravicové vlády uvidíme v srdci Chrámové hory vyvěšen transparent podporující Hamás a povzbuzující k terorismu, a to tím spíše v Den památky obětí holocaustu. Stydím se za to.“

20.04.2023 06:22 Daniel Žingor120Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.