Praha Jeruzalém

Premiér Netanjahu pořádá v sídle Šin Bet přípitek před svátkem Pesach.

Od: Israel National News 4. dubna 2023 20:08

Premiér Benjamin Netanjahu se dnes (v úterý) zúčastnil předpessachového přípitku s vedoucími a zaměstnanci Šin Bet.

„Chci vám poděkovat za tvrdou práci, kterou nepřetržitě odvádíte. Myslím, že tato práce je jedna z nejlepších, možná nejlepší na světě, a není náhodou, že se na to, co děláme, jezdí dívat lidé z celého světa. Zasloužíte si veškerou pochvalu, také za vaše úsilí a obětavost a nasazení pro bezpečnost státu. Nakonec dosáhneme na každého teroristu. To je velký úspěch, protože každý, kdo nám přijde ublížit, by měl vědět, že má v hlavě krev,“ řekl Netanjahu.

Dodal: „Írán je zodpovědný za 95 % bezpečnostních hrozeb vůči nám, včetně těch, se kterými jednáte přímo i nepřímo. S novými hrozbami se samozřejmě musíme vypořádat, a to je v našich silách jako státu židovského národa.“

Šéf Šin Bet Ronen Bar Netanjahuovi řekl: „Pane premiére, jsme rádi, že jste se s námi u příležitosti svátku Pesach přišel setkat do sídla Šin Bet. Jak se říká: ‚Každý člověk se musí dívat sám na sebe, jako by vyšel z Egypta‘, v každé generaci padá odpovědnost na někoho jiného. Teď je řada na nás – na nás všech, kteří zde sedíme a společně se podílíme na důležité práci na ochraně izraelského lidu, jeho bezpečnosti a svobody.“

Bar uvedl, že „uplynuly pouhé tři měsíce (od začátku roku) a letos bylo zmařeno více než 200 významných útoků, včetně asi 150 střeleckých útoků, 20 bombových útoků, útoků vloupáním, únosů a dalších“.

Bar zaznamenal včerejší (pondělní) dopadení dvou teroristů, kteří spáchali střelecký útok v Huwaře, při němž byli zraněni dva vojáci IDF. „Udělali jsme to v době ramadánu, udělali jsme to za bílého dne,“ řekl.

05.04.2023 05:51 Daniel Žingor79Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.