Praha Jeruzalém

Tento týden bylo na Izrael vypáleno již téměř 600 raket a Izrael utrpěl první oběť konfliktu.

Od: Israel National News 11. května 2023 18:37

Raketa vypálená teroristy z pásma Gazy zasáhla dnes večer (ve čtvrtek) obytnou budovu v Rehovotu.

Při zásahu raketou byl zabit jeden člověk a pět osob bylo zraněno. Jedná se o první smrtelný útok na izraelské straně od pondělního večera, kdy začala operace Štít a šíp.

Čtyři ze zraněných jsou ve středně těžkém stavu, jedna osoba je v lehkém stavu. Zranění byli převezeni do Kaplanovy nemocnice.

Záchranáři Magen David Adom (MDA) konstatovali smrt 1 oběti s těžkým střepinovým zraněním a evakuovali 5 obětí, včetně 74letého muže, 50letého muže, dvou žen ve věku 70 let ve středně těžkém stavu a jedné v lehkém stavu. Další dvě oběti byly evakuovány se stresovými příznaky.

Zdravotníci MDA Yedidya Hakmon a Tomer Pashko uvedli: „Když jsme dorazili na místo, viděli jsme obrovskou zkázu, okamžitě jsme šli prohledat byty, v bytě ve třetím patře jsme našli mužskou oběť v bezvědomí s těžkým mnohočetným poraněním a mohli jsme pouze konstatovat jeho smrt. V dalším bytě byl nalezen 74letý muž uvězněný s nohou pod sutinami, hasiči ho zachránili a na nosítkách odnesli do sanitky MDA, která ho ve středně těžkém stavu evakuovala do nemocnice. Na místo dorazily další týmy MDA, které poskytly ošetření dalším třem obětem ve středně těžkém stavu a jedné v lehkém stavu.“

Záchranáři MDA Guy Bublil a Yehuda Ben Avraham, kteří řídili ošetření zraněných, uvedli: „Když jsme dorazili na místo, viděli jsme přímý zásah do budovy. Spolu s dalšími týmy MDA, policií a hasičským záchranným sborem jsme vstoupili do budovy a začali pátrat po obětech, zatímco v oblasti zněl další červený poplach. Jedna z obětí byla v bezvědomí s velmi těžkým mnohočetným poraněním a my jsme mohli pouze konstatovat její smrt. Dalších pět obětí se zraněními ze sutin a dvě trpící příznaky stresu jsme zachránili na ulici a předali je početným týmům MDA, které byly na místě, a evakuovali je do nemocnice.“

Ředitel pobočky United Hatzalah Rehovot Yoni Rottenberg řekl: „Bylo to velmi obtížné místo se spoustou destrukce. Žel na místě byla konstatována smrt jednoho ze zraněných v důsledku zásahu raketou. Kromě toho jsme poskytli prvotní ošetření osmi lidem, kteří utrpěli středně těžká a lehká zranění. Psychotraumatická jednotka a jednotka krizové pomoci United Hatzalah také ošetřila řadu lidí kvůli emocionálnímu šoku.“

Tato teroristická organizace Islámský džihád sdělila i24News, že raketa, která zasáhla budovu v Rehovotu, a raketa, která byla včera vypálena na Tel Aviv a zachycena systémem David’s Sling, byly rakety dlouhého doletu íránské výroby „Burak 85“.

Dříve IDF oznámila, že k dnešnímu půl třetí odpoledne bylo na Izrael vypáleno více než 550 raket.

Celkem bylo systémem Iron Dome a David’s Sling zachyceno 175 raket a 124 neúspěšných odpalů, které dopadly uvnitř Gazy.

Během raketové palby vypálené dnes krátce po poledni byl raketou zasažen kurník. Včera byly raketami zasaženy domy v Aškelonu a Sderotu.

Čtyři nezúčastnění civilisté byli zabiti raketami vypálenými teroristy Islámského džihádu, které dopadly do Gazy.

12.05.2023 05:04 Daniel Žingor98Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.