Praha Jeruzalém

„Křesťanští sionisté jsou dnes hlavní proizraelskou lobby,“ říká místostarostka Hassan-Nahoum.

Od: All Israel News, 29. května 2023

Náměstkyně jeruzalémského starosty Fleur Hassan-Nahoumová se dnes vyjádřila pro i24 News k včerejším protestům ortodoxních židovských aktivistů proti akci Letnice a půst Izajáše 62.

Jak včera informovaly ALL ISRAEL NEWS, skupina protestujících se pokusila akci narušit a v jednu chvíli dokonce zablokovala vstup do archeologického parku u jižní zdi Chrámové hory, než je policie odklidila. Skupina údajně protestovala proti křesťanským akcím na žádost dalšího místostarosty Jeruzaléma Arieha Kinga.

Hassan-Nahoumová řekla, že „opravdu tvrdě pracovala na tom, aby se tomu pokusila učinit přítrž“, a velkou část povyku pravicových náboženských aktivistů přičítala „dezinformacím“.

Řekla, že mnoho evangelikálních křesťanů, kteří na podobné akce v Izraeli přicházejí, nepřichází „misionařit“.

Moderátor i24 Calev Ben-David poznamenal, že několik protestujících si také stěžovalo na přítomnost křesťanů u Západní zdi. Jeden z demonstrantů řekl ALL ISRAEL NEWS, že „existují křesťanské misionářské organizace, které se snaží dostat k Západní zdi“.

Hassan-Nahoum si postěžovala, že protestující útočí na některé z „nejsilnějších přátel Izraele“.

„Musíme bojovat proti neustálé delegitimizaci Státu Izrael ze strany zahraničního tisku a pro jednou máme tisk, který je proizraelský, z křesťanských kanálů,“ řekla Hassan-Nahoum. Tito křesťané „se snaží ukázat Izrael v tom nejlepším světle,“ pokračovala.

Řekla také, že King a jeho příznivci nechápou, že „křesťanští sionisté, evangelikálové, ve Spojených státech a na celém světě jsou dnes hlavní proizraelskou lobby“ a že tyto skupiny „odvádějí úžasnou práci při lobbování za Stát Izrael“.

Zástupkyně starosty konkrétně označila bývalého viceprezidenta Mikea Pence a jeho evangelikální stoupence za jejich roli při přesunu amerického velvyslanectví do Jeruzaléma.

Hassan-Nahoumová uvedla, že nedostatek pochopení ze strany Kinga a ortodoxních aktivistů je „nesmírně frustrující“, a včera na Twitteru zveřejnila vzkaz v hebrejštině, v němž vyjádřila své odsouzení Kingova chování.

V této zprávě označila křesťany za „mírumilovné“ a uvedla, že „za přesun amerického velvyslanectví do Jeruzaléma vděčíme do značné míry našim křesťanským a sionistickým přátelům v USA“.

30.05.2023 06:09 Daniel Žingor123Zdroj: All Israel news

2 komentáře

  1. Miroslava Halžová

    30. 5. 2023

    Odpovědět

    I takový je Izrael. Bohužel, křesťané se v minulosti chovali k Židům tak, že u nich vzbuzovali všecko možné, jen ne důvěru a přátelství. Dneska, říkáme-li si křesťané, je naším úkolem chovat se k Židům tak, jak by se choval Mesiáš. Mít pro ně lásku, sounáležitost a věrnost.

  2. Jaromír Vykoukal

    30. 5. 2023

    Odpovědět

    inu tak to je, když fundamentalismus převáží nad zdravým rozumem. Nakonec fundamentalista útočí na toho, kdo je ve své podstatě jeho přítel. A je jeho přítel i přesto, že je za to urážen, někdy i perzekvován. A účast na přímém výkonu vlády těmto fundamentalistům dala křídla.

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.