Praha Jeruzalém

Úřad předsedy vlády vydal v návaznosti na bezpečnostní hodnocení prohlášení: Kampaň bude pokračovat tak dlouho, jak bude nutné.

Autor: Nitsan Keidar 11. května 2023 23:29

Úřad předsedy vlády vydal prohlášení na závěr hodnocení bezpečnostní situace, které ve čtvrtek večer provedl premiér Benjamin Netanjahu.

„Premiér a ministr obrany pochválili IDF a Šin Bet za úspěchy během operace Štít a Šíp a dali jim pokyn, aby i nadále vymáhali od Islámského džihádu vysokou cenu za jeho agresi proti občanům Izraele. Kampaň bude pokračovat tak dlouho, jak bude nutné.“

Již dříve se vysoký diplomatický představitel vyjádřil k pokračující raketové palbě z pásma Gazy a k přímému zásahu v Rehovotu, který měl za následek smrt jedné osoby, a uvedl, že tyto raketové útoky značně vzdalují možnost příměří.

„Pokud bude ostřelování Izraele pokračovat, budou útoky v pásmu Gazy pokračovat, včetně pokračování protiopatření a vyžádání si další vysoké ceny od Islámského džihádu. Na palbu bude odpovězeno palbou,“ uvedl tento představitel.

Poznamenal, že „v minulém dni, navzdory snahám Egypta o příměří, Islámský džihád vypálil na Izrael příval raket. V reakci na to byl zlikvidován čtvrtý významný vysoký představitel Islámského džihádu a organizace nadále utrpěla vážné škody.“

„Rovnice se změnila: Izrael si vyžádá cenu za směřování terorismu z pásma Gazy do Judska a Samaří. IDF je připravena nadále silou chránit občany Izraele a zároveň útočit na teroristické cíle a je připravena na jakýkoli scénář,“ dodal.

12.05.2023 05:25 Daniel Žingor184

Klíčová slova

2 komentáře

  1. Jaromír Vykoukal

    12. 5. 2023

    Odpovědět

    Vytrvat, vytrvat, vytrvat

    • Daniel Žingor

      14. 5. 2023

      Odpovědět

      ... teď už snad je klid... snad. Uvidíme zítra a uvidíme na celkový součet a shrnutí - zatím je na izraelské straně 1 oběť - 80-ti letá babička z Rehovotu.

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.