Praha Jeruzalém

Šéfka Strany práce Merav Michaeli vystoupila na protestu u Karkuru s projevem, který provázelo bučení a křik.

Od: World Israel News, 27. května 2023

Desetitisíce lidí protestovaly v Tel Avivu a dalších izraelských městech proti vládním plánům na reformu soudnictví již 21. sobotu, několik dní poté, co premiér Benjamin Netanjahu prohlásil, že se tato otázka vrátí na pořad dne po schválení státního rozpočtu.

Na hlavním protestu na Kaplanově ulici v Tel Avivu se sešlo asi 80 000 lidí, což je výrazný pokles oproti předchozím týdnům, kdy se demonstrace účastnilo až 200 000 lidí.

K protestujícím promluvil bývalý ministr obrany Moše Ja’alon, který prohlásil, že nedávno schválený rozpočet je rozpočet vhodný pro „diktaturu“.

„Jsme zde, abychom hlasitě a jasně řekli: Izrael nebude diktaturou, pouze demokracií. Nezapomeneme na vaše opakované lži a jedovatou mašinérii, kterou jste vybudovali,“ řekl.

Uhodil také na vůdce opozice Jaira Lapida a předsedu Národní jednoty Bennyho Gantze za jejich účast na probíhajících jednáních s vládou: „Mluvíte s (Netanjahuem) a jeho lidmi? O čem, o diktatuře ve stylu salámové metody?“ řekl.

Gantz mezitím řekl protestujícím v Hod Hašaronu, že se jemu, Lapidovi a dalším účastníkům jednání podařilo „zastavit cval Izraele do katastrofy“.

„Uděláme vše pro to, abychom dosáhli dohody a zároveň ochránili naše zásady, abychom zachovali izraelskou demokracii,“ řekl.

Šéfka Strany práce Merav Michaeli vystoupila s projevem na dvoutisícovém protestu u Karkuru na severu Izraele za bučení a křiku. Protestující křičeli „Odstupte!“ ve zjevné nespokojenosti s jejím rozhodováním v okleštěné straně.

„Tak před pódiem bylo pár lidí, kteří křičeli nadávky, to se stává. Věřím ve svou cestu,“ řekla Michaeliová v reakci.

28.05.2023 05:32 Daniel Žingor45Zdroj: World Israel News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.