Praha Jeruzalém

10 střel vypálených na auto Izraelce v místě četných nedávných útoků.

Od: Israel National News 6. června 2023, 22:03

Při střelbě poblíž Huwary v Samaří byl dnes večer (v úterý) lehce zraněn Izraelec.

Oběť odjela sama na základnu IDF, kde se jí dostalo lékařského ošetření.

Z předběžného vyšetřování vyplývá, že na auto oběti bylo vystřeleno více než deset kulek z projíždějícího vozidla a řidič byl zasažen střepinami.

Magen David Adom (MDA) oznámila, že „bylo přijato hlášení o střelbě na vozidlo při jízdě poblíž Huwary, řidič vozidla pokračoval v jízdě a se zraněním na rameni dorazil do zdravotnického střediska v Samaří. Zdravotníci MDA a záchranáři za asistence lékařské jednotky IDF poskytli na místě lékařské ošetření 28letému muži, který jako zázrakem utrpěl drobné škrábnutí na rameni a byl na místě ošetřen“.

Předseda regionální rady Samaří Yossi Dagan řekl: Dagan Saman prohlásil: „Tato situace nemůže pokračovat. Izraelští občané jsou na cestě domů pod palbou. Uvízli jsme uvnitř této ruské rulety a je tu způsob, jak ji zastavit. Vraťte zpět kontrolní stanoviště. Od dalšího pohřbu, od další pozůstalé rodiny, nás dělil jen centimetr.“

„Tato vláda nemůže nadále spoléhat na zázraky. Požadujeme, aby byla zastavena třetí intifáda, která zde zuří,“ řekl Dagan.

Huwara se v posledních měsících stala dějištěm mnoha teroristických útoků. V únoru byli při přestřelce zavražděni dva bratři, Hallel a Yagel Yanivovi, kteří vesnicí projížděli. Následující měsíc byl při dalším střeleckém útoku střelen do hlavy a těžce zraněn David Stern. Koncem března byli při třetím střeleckém útoku zraněni dva vojáci IDF. Minulý měsíc byl v Huwaře při útoku nožem zraněn muž a při útoku kamenem byla zraněna starší žena.

Právě včera byl v Huwaře lehce zraněn voják IDF při útoku automobilem.

07.06.2023 05:38 Daniel Žingor66Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.