Praha Jeruzalém

Lia Bin-Nun, Ohad Dahan a Uri Jicchak Iluz jsou tři vojáci IDF, které na egyptsko-izraelské hranici zabil egyptský policista.

Od: Israel National News 3. června 2023, 20:35

Tři vojáci IDF byli v pátek večer zabiti na izraelsko-egyptské hranici.

Původně dva vojáci IDF byli zabiti egyptským policistou několik hodin poté, co síly IDF zmařily pokus o pašování drog v hodnotě 1,5 milionu švýcarských dolarů poblíž hory Harif na egyptské hranici.

Při jiném incidentu byl později v noci zabit třetí voják IDF, Ohad Dahan. Při tomto incidentu byl rovněž zabit terorista.

Vojákyně zabitá při prvním incidentu byla jmenována jako Lia Bin-Nun.

Třetí voják, který byl zabit společně s Bin-Nun, byl později jmenován jako Uri Jicchak Iluz ze severního města Tzfat.

Lia Bin-Nun, devatenáctiletá obyvatelka Rišon Lezionu, a další voják z praporu Bardelas byli zabiti na hranici s Egyptem, ve stejné oblasti, kde byl jen několik hodin předtím zmařen pokus o pašování drog. O několik hodin později byl terorista, egyptský policista, identifikován na izraelském území a zlikvidován vojáky IDF.

Při tomto incidentu byl zabit voják z praporu Caracal, první seržant Ohad Dahan, 20letý obyvatel Ofakimu. Dahan střílel během přestřelky, která skončila likvidací teroristy. Zdroje uvedly, že terorista byl spatřen bezpilotním letounem 1,5 kilometru na izraelském území. IDF vyšetřují, zda počasí nepoškodilo odstrašení na hranici. U teroristy byly nalezeny zbraně a korán.

Vyšetřování IDF ukázalo, že terorista přešel do Izraele přes hraniční přechod, který je udržován v koordinaci mezi IDF a egyptskou armádou. Přechod je využíván jako logistická brána. Dva bojovníci ho nestihli spatřit, než zahájil palbu a zabil je. Komunikace mezi oběma bojovníky a strážním stanovištěm se ztratila ve 4:15 a v 9:00 byli nalezeni bez života, se střelnými ranami na tělech.

„Dnes byli zabiti tři vojáci IDF,“ stálo v prohlášení IDF. „Dva vojáci byli zabiti ostrou střelbou v sousedství egyptské hranice a třetí při přestřelce s útočníkem v oblasti regionální brigády Paran. Jeden poddůstojník IDF byl rovněž lehce zraněn.“

„Útočníkem je egyptský policista. Vyšetřování probíhá v plné spolupráci s egyptskou armádou. Vojáci IDF pokračují v prohledávání oblasti, aby vyloučili přítomnost dalších útočníků.“

Dřívější prohlášení IDF znělo: „Dnes ráno byli při bezpečnostním incidentu v oblasti regionální brigády Paran zabiti 2 vojáci IDF ostrou střelbou v sousedství egyptské hranice. Incident se prověřuje a IDF provádějí v oblasti pátrání. IDF vyjadřují rodinám upřímnou soustrast a budou je i nadále podporovat.“

04.06.2023 05:23 Daniel Žingor137Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.