Praha Jeruzalém

Izraelsko-arabský muslimský náboženský vůdce byl zastřelen u mešity. Jeví se, že motivy jsou trestně kriminální.

Od: World Israel News Staff

Izraelský arabský imám byl v úterý zastřelen u vchodu do mešity ve městě Umm al-Fahem, zdá se to být útokem ze msty mezi soupeřícími rodinami.

Šejk Mohammed Sa’ada, 45 let, byl ráno na ulici zastřelen a na místě byl po neúspěšné resuscitaci místním medikem prohlášen za mrtvého.

Zatímco motiv pro tuto šokující vraždu nebyl okamžitě jasný, zdá se, že jde o další kapitolu, která se vyrovnává skóre v konfliktu mezi dvěmi soupeřícími rodinami.

Jeden z blízkých příbuzných byl zavražděn před rokem a další příbuzný byl postřelen a vážně zraněn před dvěma týdny.

Arabský sektor v Izraeli trpí poměrně vysokou kriminalitou a izraelští Arabové jsou extrémně zastoupeni v žebříčcích závažné páchané kriminality.

Policejní statistiky z listopadu ukazují, že izraelští Arabové se podílejí na 57% všech případů vražd, 55% pokusů o vraždu, 59% žhářství, 45% loupeží a 26% případů drogových kauz.

Izraelští Arabové ovšem tvoří pouhých 21 procent populace v Izraeli.

Izraelská zpráva Ynet uvádí, že Umm al-Fahm, arabské město v severním Izraeli, bylo v posledních měsících postiženo opakovanou střelbou na ulici. Před dvěma týdny byl před svou rodinou postřelen a vážně zraněn dospělý muž. A koncem minulého týdne byl další muž postřelen a zraněn. 

03.04.2018 11:11 Daniel Žingor125Zdroj: World Israel News

Klíčová slova