Praha Jeruzalém

Palestinský raketový a dronový inženýr zabitý v Malajsii získal posmrtné vyznamenání, které je v Gaze vyhrazené pouze vysoce postaveným vojenským velitelům Hamasu.

35-letý inženýr Hamasu Fadi Mohammad al-Batsh, popsaný teroristickou organizací Hamas jako její „loajální“ člen, byl v sobotu brzy ráno zabit při řízení auta v ulicích Kuala Lumpuru střelbou z motocyklu.

Policejní šéf Kuala Lumpuru Datuk Seri Mazlan Lazim oznámil, že jeden ze dvou podezřelých na motocyklu „vystřelil 10 ran, z nichž čtyři zasáhly Batshe do hlavy a těla. Ten zemřel na místě. „

Podle zprávy Hadashot TV vysílá Hamas mladé Gazany do Malajsie na technická školení, přičemž pobyt zde je podle izraelského Channel 10 „považován za ráj“ pro tuto teroristickou organizaci.

V Gaze, u vchodu do stanu „truchlení“ postaveného Hamasem, byl na banneru Batsha vyzdvihován jako „velitel“ této teroristické skupiny, ta tam také umístila deset maskovaných ozbrojenců, kteří hlídali dodržování protokolu pohřbu vyšších velitelů Hamasu.

Hamas označil mrtvého inženýra za „mučedníka“ a jeho rodina okamžitě obvinila izraelskou zpravodajskou službu za to, že zorganizovala tento atentát.

Zatímco Batsh byl členem Hamasu, jeho bratranec Khaled al-Batsh slouží jako vysoký představitel teroristické skupiny Islámský džihád. Bratranec se také připojil k ostatním členům rodiny obviňující z vraždy Mossad.

Zástupce premiéra Malajsie Ahmad Zahid Hamidi řekl místním médiím, že útočníci byli „bílí muži“, kteří řídili motorku BMW, a že počáteční vyšetřování naznačuje, že jde o Evropany propojené na zahraniční zpravodajskou agenturu.

21.04.2018 23:25 Daniel Žingor263Zdroj: World Israel News