Praha Jeruzalém

Izrael zmařil několik pokusů Hamasu o únos vojáků IDF pod krytím Pochodu návratu.

Od: JNS

Zprávy tajných služeb ukazují, že teroristé Hamasu mají v úmyslu, během pátečních nepokojů, proniknout do Izraele, kde by se chtěli pokusit unést nějaké vojáky IDF a zaútočit na komunity poblíž hranic, popsal náčelník generálního štábu IDF generálmajor Gadi Eizenkot.

„V posledních týdnech jsme museli ustát masové nepokoje včetně pokusů o únos a snahy o infiltraci našich komunit,“ řekl Eizenkot v úterý, kdy mluvil o událostech podél hranic mezi Izraelem a Gazou.

Eizenkot to řekl při slavnostním ceremoniálu na rozloučenou s koordinátorem vládních aktivit na sporných územích (COGAT) generálmajorem Yoavem Mordechaiem, který odchází do důchodu. Jeho nástupcem je generálmajor Kamil Abu Rokon.

Během uplynulého měsíce, uprostřed pátečních demonstrací a nepokojích tisíců Palestinců poblíž hraničního plotu v Gaze, získalo IDF informace, že teroristé Hamásu mají v úmyslu proniknout do Izraele pod záštitou násilí a že se pravděpodobně pokusí unést nějaké vojáky a zaútočit na izraelské komunity poblíž hranice.

Začátkem tohoto týdne se během dvou hodin pokusili palestinští vyzbrojenci z Gazy proniknout do Izraele třikrát.

Izraelské jednotky během těchto pokusů zabily tři palestinské teroristy a ostatní zatkli.

03.05.2018 09:09 Daniel Žingor343Zdroj: World Israel News

Klíčová slova