Praha Jeruzalém

Putinova vláda je otevřená požadavku Izraele, aby byla islámská republika odříznuta od hranic se Syrskou hranicí s izraelskými Golanskými výšinami.

Od: World Israel News 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v pondělí naznačil, že íránské síly by se měly držet dál od hranic s Izraelem.

Ačkoli nezmínil Irán konkrétně, Lavrov uvedl, že pouze syrský režim by měl umisťovat své vojenské síly v jižních pohraničních oblastech země, uvedla agentura Reuters s odkazem na státní zpravodajskou agenturu RIA.

„Samozřejmě, že stažení všech nesyrských sil musí být provedeno po vzájemné dohodě, neměla by to být jednostranná záležitost,“ uvedl Lavrov na společné tiskové konferenci v Moskvě s Josepem Condungou Pachecem, jeho protějškem z Mozambiku.

„Výsledkem této práce, která by měla pokračovat a pokračuje, by měla být situace, kdy zástupci armády Syrské arabské republiky stojí na hranici Sýrie s Izraelem,“ uvedl Lavrov.

Lavrovovy komentáře se zjevně odvolávaly na oblasti, včetně oblasti sýrských Golanských výšin, které sousedily s izraelskými Golanskými výšinami a hranicí s Jordánskem a naznačily, že Rusko je otevřené izraelským požadavkům, aby iránské síly zůstalo daleko od hranic Izraele.

Oblast je v současné době držena různými povstaleckými skupinami a Izrael obviňuje Írán, že se pokouší ustavit svou přítomnost v této oblasti. Izrael také Írán obvinil, že z této oblasti na začátku květka vypálil salvu raket na Izrael.

Rusko ohledně izraelských zásahů, které podkopávají Sýrii

Ha’aretz informoval, že prezident Vladimir Putin zvažuje, že by iránské síly a Hizballáh musely odejít od severní hranice Izraele, protože se obává, že pokračující a opakované izraelské údery by mohly podkopat vliv prezidenta Bashara Assada.

Podle této zprávy se Rusko po těžkém izraelském útoku na íránské cíle v Sýrii 10. května rozhodlo, že bude pracovat na dohodě o přemístění íránských vojsk. Tyto nálety byly realizovány poté, co al-Quds islámská revoluční garda vypálila na izraelské obranné linie na hranici s Golanami 32 raket.

28.05.2018 09:08 Daniel Žingor242Zdroj: World Israel News