Praha Jeruzalém

Poté, co byla v neděli v Hebronu v blízkosti hrobky patriarchů nalezena bomba, uzavřela armáda oblast, aby mohli pyrotechnici toto výbušné zařízení zlikvidovat.

Od: World Israel News

Oblast v Hebronu, která obklopuje místo, které je považováno za svaté ze strany Židů i muslimů, byla v neděli více než hodinu uzavřena, aby mohlo být odpáleno improvizované výbušné zařízení (IED) obsahující dva kanystry s palivem.

Přivolaní pyrotechnici tuto podomácku vyrobenou bombu, nalezenou v blízkosti hrobky patriarchů, neutralizovali. V souladu se standardními izraelskými bezpečnostními postupy pro tyto situace byla oblast evakuována.

Hraniční policie našla bombu poblíž vchodu, který používají muslimové. Zatímco hrobka patriarchů je svatá pro obě náboženství, palestinský teror v Hebronu vedl k oddělení izraelského a arabského obyvatelstva ve městě. To se týká i vlastní hrobky, kde židovští věřící a muslimové používají různé vhody k ní.

Times of Israel citoval policejní prohlášení, že „V oblasti hrobu existuje jedinečné vzájemné soužití, které je chráněno bezpečnostními sílami včetně pohraniční policie, s cílem umožnit v Hrobce patriarchů svobodu uctívání a náboženství jak Židů, tak muslimů.“

„Vojáci budou i nadále pracovat s rozhodností a profesionalitou, aby chránili bezpečnost všech občanů, obyvatel a návštěvníků tohoto místa,“ uvedla polcie a dodala, že bylo zahájeno vyšetřování.

10.06.2018 10:13 Daniel Žingor322Zdroj: World Israel News

Klíčová slova