Praha Jeruzalém

Oběťmi palestinského teroristického útoku v Samaří jsou 28 letá Kim Levengrond-Yehezkel a 35 letý Ziv Hajbi.

Od: Jack Gold, World Israel News

Izraelci zabití v neděli v průmyslovém parku Barkan při palestinském teroristickém útoku byli identifikováni jako 28 letá Kim Levengrond-Yehezkel z Rosh Ha’ayin a 35 letý Ziv Hajbi z Rishon Letzion.

Levengrond-Yehezkel byla matkou rok a půl starého chlapečka. Začala pracovat na místě před rokem. Naposledy viděla své dítě, když ho v neděli ráno předala do střediska denní péče. Zanechala zde svého manžela Gaie, chlapečka Kaie, rodiče a sestru Shahar.

Druhou osobou zabitou při útoku byl Hajbi, otec tří dětí. Jeho rodina se rozhodla darovat jeho orgány ostatním.

Třetí oběť, 54letá žena, je se zraněním v nemocnici Beilinson. Měla by být ve stabilizovaném stavumimo ohrožení života.

Terorista, údajně 23letý účetní z palestinské vesnice poblíž Tulkaremu, je na útěku a má automatickou zbraň. Izraelské bezpečnostní síly po něm pátrají. Je ozbrojený a nebezpečný.

Na začátku týdenního zasedání vlády předseda vlády Benjamin Netanjahu uvedl, že incident byl „velmi závažným teroristickým útokem, při němž byli brutálně zavražděni dva Izraelci“.

„Jménem sebe a všech ministrů bych chtěl vyslovit soustrast rodinám těch, kteří byli zavražděni, a naše naděje a modlitby za rychlé uzdravení ženy, která byla zraněna,“ dodal.

„Bezpečnostní síly vraha stíhají. Jsem si jist, že ho dopadnou a jsem si jist, že s ním bude naloženo podle zákona a to rychle,“ řekl.

07.10.2018 06:40 Daniel Žingor536Zdroj: World Israel News