Praha Jeruzalém

Izraelský velvyslanec v OSN Danny Danon varoval parlament, že Corbyn „objímá své teroristické přátele a povzbuzuje činnost BDS“.

Od: JNS.org a World News News

Danon ve svém rozhovoru s britskými zákonodárci uvedl, že vůdce Labour Party a opozice Jeremy Corbyn je „antisemita, který chce vrátit Británii do temných období její historie“.

Velvyslanec dodal, že „svými činny a prohlášeními Corbyn dodává rasismu kyslík, když objímá své teroristické přátele a povzbuzuje činnost BDS. Izrael stojí za židovskou komunitou v Anglii. „

Corbyn, jehož Labour Party ve Spojeném království nabírá v posledních měsících vzhledem k nejistotě ohledně Brexitu na popularitě, je ostře kritizován za řadu skandálů zahrnujících antisemitismus a podporu palestinských teroristických organizací. Skupiny sledující antisemitismus ve Velké Británii vyzvaly Corbyna, aby odstoupil.

Lídr Strany práce také nedávno slíbil, že pokud jeho strana vyhraje příští volby, uzná palestinskou státnost.

Danonovo vyjádření odráží pocity drtivé většiny britských Židů, kdy podle nedávného průzkumu The Jewish Chronicle 85,9% britských Židů věří, že je Corbyn antisemita.

Navíc britští Židé vyjádřili své velmi nízké smýšlení o Labouristické straně obecně, kdy 85,6% dotázaných uvedlo, že by Labour Party označili za stranu s „velmi vysokou“ úrovní antisemitismu.

Corbynův jednoznačný profil antisemity zahrnuje incidenty, jako je jeho účast na ceremoniálu věnovanému uctění teroristů, kteří v roce 1972 v Mnichově zmasakrovali izraelské sportovce.

Při dalším incidentu na videu Corbyn říká, že „sionisté“ nerozumějí „anglické ironii“, navzdory tomu, že „žili v této zemi po velmi dlouhou dobu. „

Bývalý britský vrchní rabín lord Jonathan Sacks nedávno Corbyna kritizoval a trpce komentoval příklon Labour Party k antisemitismu.

09.10.2018 12:49 Daniel Žingor144Zdroj: World Israel News

Klíčová slova