Praha Jeruzalém

V úterý byla žena teroristka, s nožem v ruce a běžící směrem ke skupině Izraelců stojících u vchodu do Kfar Adumim, postřelena přítomným izraelským důstojníkem.

Autor: Ilanit Chernick, TPS

V úterý ráno byla postřelena palestinská žena, když se pokoušela, na čerpací stanici u Kfar Adumim v Judeji, 10 kilometrů severovýchodně od Jeruzaléma, zaútočit nožem.

Podle izraelské policie je 37 letá teroristka z Yatty, palestinské vesnice poblíž Hebronu. Policie o ní byla informována dřív – chovala se podezřele a odmítla opustit prodejnu falafelů na čerpací stanici.

Byla přivolána Hraniční policie a nakonec obchod opustila. „Když na ni policista zavolal, okamžitě se k němu rozběhla, křičela na něj arabsky a mávala nožem.“

„Jeden z vojáků na ni vystřelil a zasáhl ji. Teroristka byla lehce zraněna a evakuována do nemocnice Hadassah Mount Scopus. Při jejím prohledání byl nalezen nůž a nůžky.“

Nebyly hlášeny žádné další ztráty.

Tento útok přichází jen den po pokusu o útok nožem na čerpací stanici u Hebronu. Pondělní incident se stal na křižovatce Elias nedaleko od města Kiryat Arba v jižním Judsku. Palestinský terorista byl při něm lehce zraněn.

06.11.2018 06:37 Daniel Žingor172Zdroj: World Israel News

Klíčová slova