Praha Jeruzalém

JERUZALÉM – po setkání nejvyšších teroristů Hamasu tento týden hodlá Hamas vystupňovat své teroristické aktivity proti Izraeli, uvedl v pátek Channel 20. Toto vystupňování by se mohlo projevit už dnes (tedy v pátek) při protestech u hraničního plotu s Gazou. Aktivity Hamasu mají zahrnovat i návrat k teroru zápalných balónů a draků a pokusy teroristů Hamasu o porušení hraničního plotu.

Autor: Dov Benovadia, Pátek 30. listopadu 2018 3:04

Zprávy z minulého týdne tvrdily, že by na hranicích s Gazou mělo dojít k urovnání nepokojů, ale to nakonec nebyla pravda. Minulý pátek se, navzdory deštivému a chladnému počasí, u hraničního plotu objevilo více než 10 000 Gazanů, kteří protestovali proti Izraeli i Palestinské samosprávě.

Zprávy uvádějí, že mnoho vysokých představitelů bylo zklamáno páteční účastí. Vojáci IDF byli v pátek na hranici „zřetelně zdrženliví“, uvádí zpráva. Podle zdrojů z Gazy bylo při nepokojích zraněno 14 lidí.

Věřilo se, že Hamas v pátek, po dohodě o převedení hotovosti na platy a stipendia rodin teroristů a převodu plynu a dalších dodávek a zvýšení dodávek elektřiny, sklidnil nepokoje.

S prudkým zhoršením počasí povětrnostního stavu jsou bezpečnostní představitelé tento pátek mnohem obezřetnější a doufají, že se jim dnes události kolem hraničního plotu nevymknou z rukou. Aby se zabránilo velkým nepokojům a aby IDF zajistila, že se přes plot na izraelsko stranu nikdo nedostane, budou v pohotohosti zvláští rezervy, uvedly zprávy Channel 20.

30.11.2018 11:03 Daniel Žingor217Zdroj: HAMODIA

Klíčová slova