Praha Jeruzalém

Zástupce generálního tajemníka Hizballáhu vylučuje, že by Izrael zahájil válku proti Libanonu, nijak nekomentuje operaci Severní štít.

Autor: Elad Benari, 9.12.2018 4:11

Zástupce generálního tajemníka Hizballáhu Naim Qassem v sobotu prohlásil, že Izrael je od roku 2006 odrazen a že válka proti Libanonu je z pohledu židovského státu mimo hru.

„Není možné, aby sionistický nepřítel uskutečnil vojenskou akci proti Libanonu, protože je od roku 2006 odrazen schopností islámského odboje v Libanonu,“ řekl Qassem íránskému listu Al-Vefagh.

Qassem také tvrdí, že není žádné místo v Izraeli, na které by nebyly namířeny rakety jeho organizace. Nicméně nereagoval nijak na operaci IDF Severní štít, která byla zahájena za účelem zničení teroristických tunelů vykopaných Hizbaláhem.

IDF zahájila operaci Severní štít minulý týden, a to za účelem likvidace teroristických tunelů vykopaných Hizbaláhem z Libanonu na izraelské území.

Tuto operaci podpořily USA, Německo, Británie, Rusko a Evropská unie.

V sobotu IDF odhalila druhý (třetí) teroristický tunel Hizballáhu na libanonské hranici. IDF uvedla, že tunel ještě není funkční a nepředstavuje pro okolní izraelské komunity bezprostřední ohrožení.

09.12.2018 05:53 Daniel Žingor259Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova