Praha Jeruzalém

RAMALLAH (Reuters) – v pondělí v Ramalláhu zasahovali izraelští vojáci v kancelářích palestinské zpravodajské agentury Wafa.

Pondělí 10. prosince 2018 v 14:21

Izraelský mluvčí odmítl zprávu jakkoli komentovat. Není tedy jasné, zda je tento zásah v Ramalláhu nějak spojen s vojenským pátráním poté, co v neděli palestinský útočník postřelil sedm Izraelců poblíž Ofry.

„Vojáci zasahovali v serverovně agentury a procházeli záznamy z kamer,“ uvedla Wafa na svých internetových stránkách. „Opustili kanceláře agentury poté, co si vzali kopie záznamů bezpečnostních kamer.“

Videozáznamy z mobilního telefonu zveřejněné na internetových stránkách agentury ukázaly, že se v objektu agentury Wafa objevilo pět vojáků a ti instruovali zaměstnance, aby otevřeli jednu z kanceláří a je slyšet, že jeden z vojáků říká „kamery jsou tam“.

Izraelská armáda uvedla, že auto použité při útoku v Ofře mělo palestinskou poznávací značku a že IDF zahájila „rozsáhlé pátrání v obcích v oblasti jako součást lovu na teroristy, kteří se útoku dopustili“.

Izraelští vojáci byli také v pondělí viděni v Ramalláhu a žádali podniky o předání záznamů bezpečnostních kamer. V některých částech vypukly mezi vojáky a Palestinci střety.

10.12.2018 20:59 Daniel Žingor170Zdroj: HAMODIA

Klíčová slova