Praha Jeruzalém

Dva vojáci zavraždění při hrozivém teroristickém útoku byli identifkováni jako Yuval Mor-Yosef a Yosef Cohen z praporu Netzach Yehuda-Nahal Haredi.

Autor: Tzvi Lev, 13.12.2018 19:16

Dnes ve čtvrtek byli zabiti během střelného útoku u Givat Assaf dva vojáci IDF: 20-ti letý rotmistr Yuval Mor-Yosef z Aškelonu a 19-ti letý desátník Yosef Cohen z Beit Shemesh.

Oba Mor-Yosef i Cohen byli součástí combat jednotky Netzach Yehuda-Nahal Haredi. Mor-Yosef byl posmrtně povýšen na nadrotmistra a desátník Yosef Cohen byl posmrtně povýšen na rotmistra. Byloto oznámeno jejich rodinám.

Při tomto útoku byla také vážně zraněna – 20-ti letá vojákyně IDF Shira Sabag z Beit El. Prodělala komplikovanou operaci hlavy v nemocnici Hadassah. Lékaři říkají, že její stav je nadále život ohrožující.

Shira Sabag byla operována v Shaare Zedek Medical Center a její stav byl definován jako závažný, avšak stabillizovaný. Sabag je plně při vědomí a již se setkala se svými rodiči.

Počáteční vyšetřování ukázalo, že terorista nejprve seděl na místě spolujezdce ve vozidle, ve kterém do Givat Assaf přijel, potom vystoupil a zahájil palbu na ty, kteří tam byli shromážděni. Dva vojáci byli střelbou okamžitě zabiti, zatímco další voják a Sabag byli zraněni.

Terorista pak ujel do Ramalláhu, kde své vozidlo opustil. IDF a Shin Bet zahájili masivní vyhledávací akci a prohledávají okolní vesnice.

13.12.2018 22:16 Daniel Žingor208Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News