Praha Jeruzalém

Poprvé, od toho kdy přežila teroristický útok, který si vyžádal život jejího dítěte, Shira Ish-Ran veřejně děkovala za podporu, které se jí dostalo právě, když jí nejvíc potřebovala.

Od: World Israel News, 16. prosince 2018

Shira a Amichai Ish-Ran jsou dva ze sedmi zraněných Izraelců, střelbou palestinského útočníka minulou neděli poblíž komunity Ofra v Samaří.

Shira byla 30 týdnů těhotná, když byla postřelena a její dítě bylo okamžitě převezeno na c-sekci, ale podařilo se ho udržet při životě jen čtyři dny, než podlehlo svému zranění.

V neděli večer Ish-Ranovi z Jeruzalémské nemocnice Shaare Zedek, kde absolvují léčbu svých zranění, oslovili izraelské sdělovací prostředky.

„Po útoku jsem dostala hodně krve,“ řekla Shira.

„Cítím, že mě izraelský lid drží,“ dodala, že má na mysli nejen modlitby a širokou podporu, které se jí dostává, ale také „fyzickou“ pomoc, kterou dostala prostřednictvím krevních transfuzí.

Amichai, který mluvil po své manželce, se zmínil o svém novorozeném synovi a komentoval, že jen několik dní jeho života „spojilo národ víc než by někteří lidé dokázali za celý svůj život.“

Dítěti bylo dáno jméno Amiad Yisrael, což v hebrejštině znamená „můj věčný národ“.

Ve čtvrtek Shira řekla hebrejským médiím: „Ukážeme jim (teroristům). Přivedu na tento svět mnohem víc dětí. Am Yisrael chai.“

17.12.2018 07:20 Daniel Žingor178Zdroj: World Israel News

Klíčová slova