Praha Jeruzalém

V návaznosti na varovné hlášení před volbami varuje Nadav Argaman také před masivními čínskými investicemi.

Od: Arutz Sheva, 9.1.2019 21:13

Šéf Shin Bet Nadav Argaman na uzavřené přednášce na univerzitě v Tel Avivu varoval, že by masivní investice čínských společností v Izraeli podle některých zdrojů, které se přednášky zúčastnily, mohly představovat nebezpečí pro bezpečnost státu.

Podle Channel 10 Argaman na akci řekl, že „čínský vliv v Izraeli je obzvláště nebezpečný ve všech oblastech souvisejících se strategickou infrastrukturou a investicemi do velkých společností v ekonomice“.

Zpráva uvádí, že šéf Shin Bet poukázal na skutečnost, že čínské společnosti stavějí nový přístav v Haifě a železnici v Tel Avivu, stejně jako pokusy čínských společností o získání pojišťoven Phoenix a Clal.

Argaman uvedl, že podle jeho názoru je zapotřebí legislativy pro dohled nad čínskými investicemi v Izraeli. „Izraelské právo zaostává za bezpečnostními potřebami, pokud jde o dohled nad investicemi ze zahraničí a to může být nebezpečné. Je zapotřebí legislativy.“

Bylo také řečeno, že šéf Shin Bet byl hlavním zdrojem obav, které vedly k zrušení akvizice pojišťovací společnosti Phoenix čínskou společností.

09.01.2019 22:00 Daniel Žingor239Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova