Praha Jeruzalém

Zástupce velitele IRGC opět hrozí Izraeli a říká, že nová válka povede k jeho „zničení“.

Autor: Elad Benari, 1.2.2019 5:43

Náměstek velitele Íránských revolučních gard (IRGC) Hossein Salami pokračuje v hrozbách Izraeli.

Ve čtvrtek na konferenci ve městě Mashhad Salami řekl, že v případě nové války bude Izrael poražen během tří dnů.

Podle agentury Tasnimnews velitel řekl, že „strategické kapacity“ byla zbudovány dobře – tak, aby přivodily smrt „nelegitimního režimu Izraele“.

„Varujeme je, že pokud vypukne nová válka, bude to mít za následek jejich zničení,“ pokračoval a dodal, že pozemní střet povede k porážce Izraele během tří dnů.

Salamiho řeč přichází pouze den poté, co Institut pro výzkum médií na Středním východě (MEMRI) zveřejnil přeloženou verzi jeho vyjádření z listopadu minulého roku, a ve kterých Izrael varoval, že každá nová válka povede k jeho zničení.

Íránští přestavitelé Izraeli hrozí pravidelně, včetně Salamiho, který v dubnu roku 2018 židovský stát varoval, že jejich vojenské základny jsou na dosah.

V říjnu vyslal přímou hrozbu předsedovi vlády Benjaminu Netanjahuovi a radil mu, aby se „cvičil v plavání ve Středozemním moři,“ protože bude nucen opustit svou zemi.

Začátkem tohoto týdne Mohammad Bagheri, náčelník štábu íránských ozbrojených sil, řekl, že Írán může přejít z obranné politiky na „ofenzivní“ taktiku, pokud budou jeho národní zájmy ohroženy.

01.02.2019 05:34 Daniel Žingor297Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova